x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Turul Franței: Matteo Trentin, victorie în etapa a 7-a, Nibali, lider în continuare

Turul Franței: Matteo Trentin, victorie în etapa a 7-a, Nibali, lider în continuare

11 Iul 2014   •   19:14
Turul Franței: Matteo Trentin, victorie în etapa a 7-a, Nibali, lider în continuare

Etapa a 7-a a Turului ciclist al Franței, disputată vineri între Epernay și Nancy, a fost câștigată la sprint de italianul Matteo Trentin (Omega), cronometrat pe 234,5 km în 5h18'39", cu o medie orară impresionantă pentru lungimea traseului (44,2 km), iar compatriotul său Vincenzo Nibali (Astana) și-a păstrat tricoul galben de lider al clasamentului general, scrie Agerpres.

Pe linia de sosire de la Nancy, Trentin l-a bătut cu 2-3 cm (lățimea unui baieu, după 234,5 km de cursă) pe slovacul Peter Sagan (Cannondale), al treilea loc al podiumului revenind francezului Galopin (Lotto), toți în același timp. Finalul de etapă, vălurit și sinuos, a fost marcat de multe căzături, frecvente, de altfel, în actuala ediție, specialiștii apreciind că aceste incidente nedorite, mai ales în condițiile sprinturilor masive, când se aleargă cu peste 70 km/h, se datorează și noilor materiale de construire a bicicletelor, mai ușoare, mai fiabile, dar rigide, greu de stăpânit dacă nu sunt condiții perfecte (șosea complet uscată și asfalt ca-n palmă).

Oricum, deși s-a căzut masiv și de mai multe ori, rutierii de top au reușit să intre în ultimii 3 km, când se acordă același timp cu învingătorul, grupați, astfel că podiumul clasamentului general individual a rămas neschimbat: primul este Vincenzo Nibali, urmat de danezul Jakob Fuglsang (tot de la Astana), la 2 secunde, și Peter Sagan, la 44 secunde.

De sâmbătă, traseul Turului Franței 2014 întâlnește munții, o dată cu etapa a 8-a Tomblaine — Gerardmer La Mauselaine (161 km), mai precis în Masivul Vosges, unde vor fi parcurse 3 etape, între care, luni, una cu sosire în vârf, după o pantă teribilă la Plance des Belles-Filles. Vosgii sunt mai puțin abordați de organizatorii Marii Bucle, dar aleși acum pentru posibilitatea spectacolului. Sâmbătă, traseul este favorabil atacanților, puncheurilor, duminică — ruleurilor-cățărători, iar luni cățărătorilor pur sânge, astfel că de ziua Franței, 14 iulie, putem avea, înaintea pauzei de marți, mari răsturnări în clasamente. 

×