x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Turul Franţei: Vive le Frank!

Turul Franţei: Vive le Frank!

de Sorin Anghel    |    15 Iul 2011   •   10:23
Turul Franţei: Vive le Frank!

Inainte de startul Marii Bucle, Andy Schleck spunea ca pentru el Turul Frantei incepe abia in etapa a 12-a, la Luz Ardiden. Nu a fost vorba doar de o declaratie pentru presa. Chiar asa a fost. Ieri, la cea mai grea cursa din Pirinei, Leopard Trek a atacat. Cei doi frati Schleck nu au castigat cursa, dar si-au imbunatatit pozitia in clasamentul general.

Frank a fost eroul zilei, chiar daca victoria i-a revenit spaniolului Samuel Sanchec – campion olimpic la Beijing. Fratele cel mare a atacat pe ultimii kilometri, lasand in urma grupul format din Cadel Evans, Andy Schleck, Alberto Contador, Ivan Basso si Damiano Cunego. A fost o miscare cat se poate de buna. Spaniolul de la Saxo Bank a pierdut teren la ultimele viraje, astfel ca intarzierea sa fata de rivalii sai a crescut. In Franta, toata lumea vorbeste despre faptul ca omul care a castigat de trei ori pana acum Marea Bucla a iesit deja din lupta pentru tricoul galben.

Felul in care au actionat la Luz Ardiden fratii Schleck denota faptul ca ei nu sunt deloc iesiti din forma, asa cum s-a spus dupa Turul Elvetiei. "A fost o zi buna pentru noi. Frank a atacat sI datorita lui am reusit sI eu sa-mi imbunatatesc avantajul. Levi Leipheimer si Alberto Contador au pierdut timp. Sunt fericit cand orice rival din clasamentul general ramane in urma. Sunt pe drumul cel bun, asta e clar. Ivan Basso si Cadel Evans sunt foarte puternici. Trebuie sa fim atenti la ei', a declarat Andy Schleck.

Clasamentul general incepe sa prinda contur. Daca Alberto Contador a dat multe rateuri pana acum, Cadel Evans, Ivan Basso si Damaino Cunego se dovedesc oameni ce pot spera la tricoul galben alaturi de fratii Schleck. Thomas Voeckler a ramas in fruntea ierarhiei, dar efortul sau a fost unul urias. "Contador este unul dintre cei mai buni oameni din Turul Frantei, iar in zilele ce urmeaza va fi din ce in ce mai bun. Cand am stat in pluton, langa el, n-am vazut sa acuze dureri la genunchi. Am vazut doar ca nu era cu mine cand am trecut linia de sosire. Rivalii mei, de acum inainte, sunt Cadel Evans sI Ivan Basso', spune Andy Schleck.

Managerul Brian Nygaard este unul dintre cei mai relaxatI oameni din caravana Turului Frantei. Niciodata nu fuge de presa, zambeste oricui si nu evita sa manance in public. De obicei, el nu merge pe traseu in urma rutierilor, preferand sa ajunga la sosire pe o ruta ocolitoare. Dupa finish-ul de la Luz Ardiden el a mers sa-i felicite pe fratii Schleck. "Este prea devreme sa ne bucuram. Mai sunt multe catarari. Drumul este lung pana la Paris. Sa nu uitam de contratimpul individual de la Grenoble. Cadel Evans este mai puternic ca niciodata, iar Ivan Basso are foarte multa forta', a declarat Nygaard.

×
Subiecte în articol: turul frantei 2011