x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Remco vs Roglic în confruntarea din cadrul Turului Italiei

Remco vs Roglic în confruntarea din cadrul Turului Italiei

de Redacția Jurnalul    |    05 Mai 2023   •   09:15
Remco vs Roglic în confruntarea din cadrul Turului Italiei
Sursa foto: Hepta

Campionul mondial Remco Evenepoel va fi în centrul atenției sâmbătă, când Turul Italiei pornește de pe coasta Adriaticii pentru o luptă de 21 de zile pe 3.489 de kilometri de vârfuri înfricoșătoare și panorame poveste.

Belgianul în vârstă de 23 de ani va trebui să fie mai isteț și să îi depășească pe foștii câștigători ai Marelui Tur, slovenul Primoz Roglic, precum și pe britanicii Geraint Thomas și Tao Geoghegan Hart, care au cu toții ambiția de a îmbrăca tricoul roz al învingătorului la Roma, pe 28 mai.

În centrul gândurilor sale se află figura impunătoare a lui Roglic, relatează AFP,

"Anul trecut încă aveam unele îndoieli cu privire la capacitatea mea de a fi la același nivel cu el în munți", a declarat Evenepoel înainte de cursă: "Dar aceste îndoieli au dispărut în ultimul Tur al Cataluniei, unde am fost la egalitate pe cățărări. Sper să fac același lucru aici și să fiu mai bun decât el în contratimpuri. Aceasta este rețeta pentru a-l învinge, chiar dacă el este campionul olimpic (în exercițiu) la contratimp. Nu va fi ușor".

Roglic, a cărui cea mai bună performanță în Giro a fost un loc trei în 2019, crede că, la vârsta de 33 de ani, este momentul potrivit pentru el să revendice titlul pentru prima dată.

"Sunt ca un vin bun", a spus fostul săritor cu schiurile, care l-a devansat pe Evenepoel într-o Catalunia palpitantă. "Cu cât îmbătrânesc, cu atât sunt mai bun".

Roglic, însă, va simți cu siguranță efectele Covid după ce virusul a eliminat trei dintre membrii echipei sale Jumbo-Visma.

Joi, Jos van Emden a fost nevoit să renunțe la doar 24 de ore după ce a fost recrutat împreună cu Rohan Dennis pentru a-i înlocui pe Robert Gesink și Tobias Foss. Van Emden a fost la rândul său înlocuit de Sam Oomen, o serie de schimbări care va afecta cu siguranță șansele lui Roglic.

Liderul Trek, Giulio Ciccone, a fost și el forțat să plece din cauza virusului, italianul declarând că ratarea Giro a fost ca și cum ar fi "înghițit o pastilă amară".

Echipa britanică Ineos a câștigat ultima dată Turul Italiei în 2021 cu Egan Bernal.

Dar grenadierii au două speranțe în Italia în câștigătorul 2020 Hart și veteranul galez Thomas, câștigătorul Turului Franței din 2018.

Londonezul Hart, în vârstă de 28 de ani, se află în formă și este încrezător în ciuda încărcăturii grele a contratimpurilor.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×