x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Victorie pentru Tibi Ușeriu. Cum a terminat Ultramaratonul de la Cercul Polar

Victorie pentru Tibi Ușeriu. Cum a terminat Ultramaratonul de la Cercul Polar

07 Feb 2020   •   11:03
Victorie pentru Tibi Ușeriu. Cum a terminat Ultramaratonul de la Cercul Polar
Sursa foto: tibi useriu/facebook

Tibi Ușeriu a terminat pe locul doi ultramaratonul Yukton Arctic Ultra care s-a desfășurat în Canada, în apropiere de Cercul Polar. Câștigătorul maratonului este elvețianul Fabian Imfeld. 

Cei doi concurenți au fost singurii care au trecut linia de sosire întrucât ceilalți 21 de participanți au abandonat pe traseu.

Bistrițeanul a trecut linia de sosire joi, la 21:00, ora României și a parcurs cei 482 de kilometri în șase zile, 23 de ore și 13 minute.

Tiberiu Uşeriu a concurat pentru a doua oară la Yukon Arctic Ultra. În 2019 acesta a mers circa 100 de kilometri în 24 de ore, la temperaturi de -38 de grade Celsius. La cea de-a doua oprire medicii i-au spus că trebuie să se retragă și a fost transportat cu elicopterul la spitalul din Whitehorse, Canada, pentru îngrijiri întrucât avea degerături.

Yukon Arctic Ultra 2020 are loc în perioada 30 ianuarie – 7 februarie.

"Dragilor,

Am ajuns la capăt, deși drumul ăsta părea la un moment dat fără capăt. Vă mulțumesc enorm pentru susținerea voastră. Fără gândurile voastre bune, jur că m-aș fi pierdut pe drum. Mulțumesc Tășuleasa și mulțumesc Via Transilvanica, drumul nostru, al tuturor, cel care m-a trimis aici în delegație, ca ambasador.

La ora asta, gândurile mele sunt puține și simple. Zic asa: Uneori, pare greu să te întorci și doar pentru că ai uitat undeva becul aprins. Să te întorci acolo unde ai suferit o traumă, e un pic și mai greu. Pozele astea două puse în paralel, spun povestea acestei aventuri. Sunt fericit că am îndreptat lucrurile.

Trag scurt o concluzie de încheiere, înainte de a mă prăbuși într-un somn adânc: Să nu uităm că visurile noastre, ale fiecăruia, fie ele mici sau mari, chiar contează. Fără idealuri, mă tem că am dispărea. Așadar, să nu renunțăm la ele orice ar fi. Vă mulțumesc, ne vedem acasă!
Multumesc Aliat Targu Mures !", a scris Tibi Ușeriu pe pagina sa de Facebook.

×