x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Viteza maximă pe pistele de bob şi sanie va fi de 135 km/h!

Viteza maximă pe pistele de bob şi sanie va fi de 135 km/h!

17 Noi 2010   •   10:17
Viteza maximă pe pistele de bob şi sanie va fi de 135 km/h!

137947-crash.jpgFederaţia Internaţională de Sanie (FIL) a decis ca viteza maximă pe pistele de bob şi sanie ce vor fi construite în viitor, inclusiv cea de la Jocurile Olimpice de la Soci din 2014, nu va depăşi 135 km/h, informează AFP.

"Viteza maximă va fi limitată la 135 km/h pe toate noile piste care vor fi construite", a anunţat într-un comunicat FIL.

FIL a indicat că planurile pentru pista de la Olimpiada albă din 2014 au fost supuse analizei unui expert independent, care a ajuns la concluzia că viteza maximă nu va depăşi 134 km/h.

De asemenea, FIL şi Federaţia Internaţională de Bob (FIBT) vor examina cu arhitecţii pistei măsurile suplimentare de securitate ce pot fi luate ca "bariere de securitate".

Aceste măsuri vor fi luate ca urmare a decesului sportivului georgian Nodar Kumaritashvili survenit pe 12 februarie, pe pista de la Whistler (Canada), cu câteva ore înainte de debutul Jocurilor Olimpice din acest an de la Vancouver, când acesta a sărit de pe pistă în chiar ultimul viraj. Justiţia canadiană a concluzionat în luna octombrie că decesul a fost unul accidental.

×