x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Wimbledon 2016. Tecău şi Rojer, campionii de anul trecut, învinşi din primul tur

Wimbledon 2016. Tecău şi Rojer, campionii de anul trecut, învinşi din primul tur

30 Iun 2016   •   20:14
Wimbledon  2016. Tecău şi Rojer, campionii de anul trecut, învinşi din primul tur
Sursa foto: Românul Horia Tecău (s) şi olandezul Jean-Julien Rojer

Perechea alcătuită din tenismanul român Horia Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer, deţinătoarea titlului, a fost învinsă surprinzător de cuplul Jonathan Marray (Marea Britanie)/Adil Shamasdin (Canada), cu 6-2, 7-6 (3), joi, în runda inaugurală a probei masculine de dublu din cadrul turneului pe iarbă de la Wimbledon.

Tecău şi Rojer, favoriţii numărul patru ai probei, au cedat după o oră şi 14 minute, având procentaje inferioare atât la primul serviciu, cât şi la punctele făcute cu ambele servicii şi la cele pe serviciul adversarilor.

Shamasdin (34 ani, 117 ATP) şi Jonathan Marray (35 ani, 89 ATP) fac pereche doar din luna aprilie, iar bilanţul lor era de 4 victorii şi 7 înfrângeri înainte de Wimbledon.

Tecău şi Rojer (cea mai bună pereche a anului trecut) au un singur titlu anul acesta, câştigat pe zgură, la Madrid. Românul şi-a mai trecut în palmares un titlu şi la Bucureşti, însă alături de Florin Mergea.

Atât Tecău (6 ATP la dublu), cât şi Rojer (7 ATP la dublu) vor coborî vertiginos în ierarhia mondială după Wimbledon. Cei doi s-au ales doar cu 9.250 lire sterline pentru evoluţia de anul acesta la All England Club.

Nici Monica Niculescu nu a reuşit să treacă de primul tur la dublu feminin, alături de rusoaica Margarita Gasparian, favoritele numărul 12 fiind întrecute de cuplul Alexandra Panova (Rusia)/Shelby Rogers (SUA) cu 4-6, 6-4, 6-3.

Sursa: AGERPRES

×