x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Start chinuit spre intalnirea de la Praga

Start chinuit spre intalnirea de la Praga

05 Oct 2004   •   00:00

Echipa nationala s-a reunit ieri la Casa Fotbalului, in vederea meciului cu Cehia, programat sambata, de la ora 17:00, la Praga.

SORIN ANGHEL, MIHAI IGIROSANU

Desi s-a aratat optimist in privinta obtinerii unui rezultat favorabil in Cehia, selectionerul Anghel Iordanescu pare un om napadit de griji.

INCERTITUDINI. "Chiar daca Cehia putem spune ca face parte din marile echipe ale Europei, suntem optimisti. Nu avem nimic de pierdut, trebuie sa jucam inteligent si sa credem in sansa noastra", a declarat Generalul. Imediat, insa, el a enumerat problemele care il apasa: "Am renuntat deja la Chivu, iar la cativa dintre cei 10 jucatori din campionatul intern intentionam sa renunt dupa aceasta ultima etapa a Diviziei A. N-as vrea sa mi se ia in nume de rau, ca m-as plange, dar sper sa nu se simta lipsa axului central, a coloanei vertebrale. Nu-i avem pe Chivu si pe Ganea, iar cu Adi Mutu ramane sa vedem".

PROGRAM. Ieri dupa-amiaza, de la ora 17:30, "tricolorii", care vor avea cartierul general la Izvorani, au efectuat un antrenament la Saftica. In privinta celor doua antrenamente preconizate pentru astazi, de precizat ca inca nu se cunoaste unde ar urma acestea sa aiba loc. "La Saftica avem unele probleme, cu apa calda sau, daca vreti, cu dotarile pentru recuperarea dupa efort", a explicat Iordanescu. Miercuri dimineata, de la ora 11:00, este programat un joc-scoala, probabil cu Poiana Campina, pentru ca la ora 16:45 "tricolorii" sa decoleze spre Praga. Antrenamentul oficial al echipei nationale va avea loc joi dupa-amiaza, de la ora 17:00, pe "Toyota Arena".

LOT

  • PORTARI: Bogdan Lobont (Ajax), Emilian Dolha (Rapid), Marius Popa (FC National)
  • FUNDASI: Flavius Stoican, Cosmin Barcauan si Razvan Rat (toti de la Sahtior Donetk), George Ogararu (Steaua), Adrian Iencsi (Spartak Moscova), Cristian Dancia (Torpedo Moscova), Flavius Moldovan (FC National)
  • MIJLOCASI: Florentin Petre (Dinamo), Gabriel Caramarin (FC National), Florin Soava (Spartak Moscova), Paul Codrea (AC Torino), Sorin Paraschiv si Nicolae Dica (ambii Steaua), Daniel Pancu (Besiktas Istanbul), Florin Cernat (Dinamo Kiev)
  • ATACANTI: Adrian Mutu (Chelsea), Ionel Danciulescu (Dinamo), Ciprian Marica (Sahtior Donetk), Adrian Neaga (Steaua).

    Lobont: "Nu ne temem!"

  • Jurnalul National: Bogdane, Mircea Sandu a spus ca echipa nationala trebuie sa obtina 7 puncte in urmatoarele 3 meciuri.

    Bogdan Lobont: 7 puncte?

  • Da. Asa a spus presedintele FRF.

    Noi ne dorim 9 puncte.

  • Este un atu pentru Romania ca nu joaca Nedved?

    Cehia este o echipa valoroasa prin forta grupului.

  • Echipa Cehiei este mai buna decat cea a Romaniei?

    Cehii au jucatori valorosi, dar asta nu inseamna ca sunt peste noi. Si Romania are jucatori foarte buni, care pot decide soarta unui meci.

  • Cum crezi ca va fi jocul de la Praga?

    Trebuie sa murim cu ei de gat.

  • Ce parere ai de Jan Koller?

    Este foarte inalt. Nu trebuie sa ne temem de Cehia. Cine e Koller asta, Dumnezeu? Nu are si el tot doua maini si doua picioare.

  • Te-ai gandit la Koller saptamana trecuta?

    Nu m-am gandit la el. Am avut alte treburi de facut.

  • Cat de importanta este absenta lui Chivu?

    Este o pierdere grea pentru echipa noastra, dar cei care au fost convocati sunt sigur ca vor da totul pentru a nu se simti absenta lui Chivu.

  • Faptul ca Cehia nu are nici un punct pana acum spune ceva?

    Pentru ei exista o presiune mai mare.

    MUTU, APT PENTRU CEHIA

    Omul ale carui executii au castigat, practic, cele sase puncte ale nationalei in meciurile cu Finlanda si Macedonia, Adrian Mutu, reprezinta marea problema a selectionerului Iordanescu.

    Atacantul lui Chelsea a sosit ieri in tara, la ora 14:30, mergand direct la cabinetul particular al medicului Pompiliu Popescu. "El are o problema mai veche la meniscul intern, problema care are o evolutie oscilanta, cu perioade bune, urmate de altele care trebuie tratate cu repaus, asa cum ar putea sa fie cazul acum. Am discutat cu el si se pare ca nu vom avea probleme pentru acest meci", a explicat medicul Popescu.

    Alti jucatori la care nu s-a putut apela, tot din motive medicale, sunt Ganea, Marius Niculae, Radoi si Florin Bratu. "Ganea isi continua recuperarea de 5-6 luni, Niculae se afla si el in aceeasi faza dupa operatie, Radoi aproape ca si-a incheiat recuperarea si zilele urmatoare va efectua un test pentru a afla daca va putea reintra in programul normal al echipei, iar Bratu are o leziune fibrilara", a precizat Popescu. La finele saptamanii trecute, pe adresa FRF a sosit un fax de la clubul Chelsea Londra, prin intermediul caruia britanicii solicita menajarea lui Adrian Mutu, din cauza unei situatii medicale care nu este foarte clara.
  • ×
    Subiecte în articol: sport