x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport STEAUA / A debutat Rădoi?

STEAUA / A debutat Rădoi?

de Mihai Igirosanu    |    20 Ian 2009   •   00:00
STEAUA  /  A debutat Rădoi?

Anunţat, iniţal, pentru partea a doua a lunii, debutul fostului căpitan al Stelei, Mirel Rădoi, la Al Hilal s-ar fi putut produce încă de aseară. Totul depindea de rapiditatea cu care FRF a eliberat ieri certificatul internaţional de transfer.



Deşi nu a apucat să efectueze decât un antrenament la Al Hilal, după prezentarea de ieri, antrenorul Cosmin Olăroiu intenţiona să-l introducă pe Mirel Rădoi în partida de aseară. Pe stadionul propriu, King Fahd din Riyadh, începând cu ora 20:00 (ora României), echipa celor doi români a primit replica penultimei clasate, Al Watani. După 15 etape, Al Hilal este pe locul 2, la un punct în spatele liderului Al Ittihad, echipă antrenată de fostul celebru internaţional argentinian Gabriel Calderon.

“VREAU SĂ CĂŞTIG TOT CU AL HILAL!”
Debutul lui Rădoi s-ar putea produce doar în cazul în care FRF va trimite la timp “cartea verde” a jucătorului pe adresa forului din Arabia Saudită. La prezentarea oficială desfăşurată duminică seară, Mirel Rădoi i-a impresionat plăcut pe jurnaliştii şi oficialii saudiţi. Internaţionalul român şi-a deschis discursul cu câteva cuvine în limba arabă, învăţate înaintea plecării din România de la antrenorul cu portarii al Stelei, Andrei Speriatu, care a profesat anii trecuţi în zona Golfului. “Sunt bucuros că voi juca la o echipă mare, precum Al Hilal. Ştiu că nu îmi va fi uşor, însă eu sunt un fotbalist profesionist şi mă voi adapta. Vreau să câştig tot ce se poate cu noua mea echipă. Le mulţumesc celor care au avut încredere să mă transfere. Nu doresc să spun prea multe despre mine acum, prefer să o fac pe teren”, a declarat Rădoi. La rândul său, Cosmin Olăroiu a spus: “Nu-mi place să vorbesc foarte mult despre jucători, dar vreau să menţionez faptul că Mirel are calităţi pe care eu i le cunosc foarte bine. De asta am ţinut să vină la noi. Este foarte inimos şi un fotbalist bătăios”. Rădoi, care a primit tricoul cu numărul 8, nu este singura achiziţie a celor de la Al Hilal din aceste zile. Clubul saudit a reuşit să-l transfere şi pe internaţionalul sud-coreean Seol Ki-Hyeon, ultima oară la Fulham. Dacă Rădoi are un contract ferm, până în 2012, jucătorul asiatic, venit liber, are o înţelegere valabilă pentru şase luni.   

Azi, Steaua – FC Zürich

După ce duminică după-amiază a învins cu 3-1 echipa chineză Tianjin Teda, prin golurile marcate de Ovidiu Petre (’26 şi ’33) şi Dayro Moreno (’76), Steaua va disputa astăzi, de la ora 17:00, al doilea meci de verificare al stagiului spaniol, împotriva elveţienilor de la FC Zürich. În partida cu Tianjin, antrenorul Marius Lăcătuş a început în următoarea alcătuire: Vâtcă – Golanski, D. Goian, Rada, P. Marin (cpt) – Ov. Petre – Szekely, A. Ionescu, Toja, Ochiroşii – Kapetanos. În altă ordine de idei, cotidianul moscovit Sport a anunţat ieri că Spartak Moscova a iniţiat deja primele negocieri pentru achiziţionarea stoperului Stelei Dorin Goian: “Reprezentanţii jucătorului au avut discuţii cu directorul general al clubului Spartak, Valeri Karpin. Spartak a făcut o ofertă pentru Goian, urmând ca zilele următoare să existe posibile noi întâlniri în vederea unui transfer”. De asemenea, fostul rapidist Daniel Pancu a dezvăluit pentru GSPTV că liderii actualului său club, Terek Groznâi, sunt interesaţi de celălalt stoper din Ghencea, Sorin Ghionea.

“Marele star Rădoi, unul dintre cei mai buni jucători români, a fost întâmpinat de întreaga conducere a clubului Al Hilal, în frunte cu prinţul Abdullrahman Bin Musaad. Rădoi a semnat un contract pe patru ani, care poate fi apoi reînnoit”
site oficial Al Hilal


“Campionatul din Arabia Saudită nu e unul second-hand. Au venit jucători străini de valoare, care au crescut nivelul, iar salariile sunt unele extrem de mari”
Mirel Rădoi

×
Subiecte în articol: sport rădoi hilal