x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport STEAUA - FIORENTINA 0-1/Primăvara vine la Florenţa

STEAUA - FIORENTINA 0-1/Primăvara vine la Florenţa

de Mihai Igirosanu    |    11 Dec 2008   •   00:00
STEAUA - FIORENTINA 0-1/Primăvara vine la Florenţa

Roş-albaştrii au evoluat parcă după vorbele patronului Gigi Becali, care declarase înainte de meci că vine în Ghencea ca la teatru, neafectându-l o eventuală eliminare din Europa. “Duşmanul” Mutu a fost discret, dar a pus umărul la succesul italienilor.

De 12 ani nu mai învinsese Steaua în Ghencea în Liga Campionilor. Mai mult, în 10 partide contra echipelor italiene în Europa nu înscrisese nici un gol. Iar aseară avea neapărată nevoie de victorie pentru a continua în Cupa UEFA. Numai că Dorinel Munteanu trebuia să facă minuni cu un lot decimat. Un ghimpe în plus pentru jucători au fost şi fanii, care s-au ţinut de cuvânt şi s-au mai făcut o dată “remarcaţi”, după episodul München, obligându-l pe arbitrul Medina Cantalejo să oprească meciul în minutul 10 pentru torţe aruncate în teren. Spiritele s-au mai calmat, însă roş-albaştrii au atacat timid, cu doar un singur vârf, Dayro Moreno, destul de izolat şi nesusţinut de Semedo şi Nicoliţă. De partea cealaltă, Fiorentina a aglomerat jocul la mijloc, evoluând la aşteptare. Dayro a bătut bine o lovitură liberă, la fel şi Mutu, însă Frey şi Zapata au blocat.

ACEEAŞI IMPOTENŢĂ
Probabil că suporterii dezinteresaţi de războiul cu Gigi Becali şi Mutu sperau ca favoriţii să facă o minune în partea secundă şi să umple tribunele şi la primăvară, în Cupa UEFA, însă impotenţa roş-albastră a continuat. “Munti” a forţat cu Lovit în locul lui Semedo, însă era prea puţin. A venit şi golul de 0-1 înscris de Gilardino, după un corner executat de Vargas, şi totul s-a năruit. Eliminarea lui Golanski chiar nu a mai contat. Fiorentina nu mai forţat, Steaua a cedat definitiv, iar aventura echipelor româneşti în această ediţie a cupelor europene s-a încheiat aseară. Pentru statistici, a debutat şi Pleşan în această ediţie a Ligii Campionilor, iar finalul a mai adus o dezlănţuire a publicului. Oricum, stadionul se golise pe jumătate, aceasta fiind pedeapsa suporterilor vizavi de o echipă care pare a-şi fi uitat trecutul. “Ne-am propus să câştigăm şi să continuăm în Cupa UEFA, dar, din păcate, nu am reuşit. Pot spune că din nou am pierdut nemeritat”, a declarat tehnicianul Stelei la final.

A marcat: Gilardino (’66)
Stadion: “Steaua”
Spectatori: 20.000
Cartonaş roşu: Golanski ’72
Arbitri: Mejuto Gonzalez – Jesus Guadamaro, Alberto Perez (toţi Spania)

ECHIPELE
Steaua: Zapata – Golanski, E. Baciu, M. Rădoi, P. Marin – Nicoliţă, Ov. Petre, Tiago ('88 Pleşan), Toja - Semedo ('55 Lovin) – D. Moreno. Antrenor: Dorinel Munteanu
Fiorentina: Frey - Zauri, Gamberini, Koldrup, Vargas - Montolivo ('90 Masi), Felipe Melo, Donadel - Santana ('78 Almiron), Gilardino ('84 Osvaldo), Mutu. Antrenor: Cesare Prandelli

 

Riscă suspendarea

Fanii Stelei de la peluza din dreapta au continuat războiul cu patronul Gigi Becali, în colimator intrând şi internaţionalul român al Fiorentinei, Adrian Mutu. Torţele aruncate în teren în minutul 10 pot duce la suspendarea terenului, mai ales că a fost vorba de o recidivă, după episodul petrecut pe “Allianz Arena” din München, la meciul cu Bayern, iar UEFA este drastică în asemenea situaţii. “Nu ştiu ce să mai cred despre fani, ei trebuiau să încurajeze echipa, nu să arunce cu torţe. Probabil că nu vom mai fi iertaţi”, a comentat antrenorul Dorinel Munteanu.

×
Subiecte în articol: sport