x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Steaua isi afla azi adversara

Steaua isi afla azi adversara

16 Dec 2004   •   00:00

"Ros-albastrii" vor cunoaste astazi numele echipei cu care se vor bate in saisprezecimile Cupei UEFA, in urma tragerii la sorti care va avea loc la sediul UEFA de la Nyon, cu incepere de la ora 14:45.

DELIA GOMOESCU

CALAU. Cele doua goluri marcate de Bonaventure Kalou (dreapta) pentru Auxerre i-au lasat acasa pe scotienii de la Galsgow Rangers
Tragerea la sorti va fi transmisa in direct de Eurosport. Elevii lui Walter Zenga urmeaza sa afle numele echipei pe care o vor intalni in dubla mansa din luna februarie, dar si eventualul urmator adversar, daca obtine calificarea in optimi.

PROCEDURA. In saisprezecimile competitiei vor evolua cele 24 de formatii calificate din grupele Cupei UEFA, plus cele 8 echipe clasate pe locul al treilea in grupele Ligii Campionilor. Potrivit regulamentului, formatiile din aceeasi tara, precum si cele care s-au aflat in aceeasi grupa nu pot juca una impotriva celeilalte. Castigatoarele grupelor vor fi imperecheate cu echipele calificate de pe pozitia a treia, iar formatiile provenite din Liga Campionilor se vor intalni cu cele clasate pe locurile secunde in grupele UEFA. Cluburile situate pe locurile 1 si 2 vor juca meciul retur pe teren propriu.

CALIFICATE. Dupa partidele de miercuri, situatia a devenit clara in grupele E, F., G si H. Middlesbrough, Alkmaar, Stuttgart si Lille sunt formatiile castigatoare de grupe, iar Villarreal, Auxerre, Benfica si Sevilla s-au calificat de pe locurile secunde. Pe pozitia a treia au terminat Partizan Belgrad, Grazer AK, Heerenveen si Alemannia Aachen. Acestor echipe li s-au adaugat cele 12 formatii provenite din grupele A, B, C si D, in care ultimele meciuri s-au disputat aseara. Din Liga Campionilor vin Olympiakos Pireu, Dinamo Kiev, Ajax Amsterdam, Fenerbahce, Panathinaikos, Sahtior Donetk, Valencia si TSKA Moscova.

ELIMINATE. Dupa partidele de miercuri seara, mai multe echipe cu pretentii au ramas pe dinafara. In grupa F, Glasgow Rangers a pierdut surprinzator pe teren propriu, 0-2 cu Auxerre, si a fost eliminata, desi totalizase 6 puncte. Gruparea scotiana se alatura astfel altor doua formatii "cu nume", Lazio si AEK Atena, care au ratat biletele pentru "primavara europeana".

SE TRAGE SI LIGA
Tot azi, dar de la ora 13:00, se desfasoara tragerea la sorti a optimilor Ligii Campionilor. Ca si in Cupa UEFA, cluburile din aceeasi tara nu pot fi adversare, lucru valabil si pentru formatiile care au facut parte din aceeasi grupa.

Castigatoarele celor opt grupe vor fi imperecheate cu echipele clasate pe locul secund, respectand aceste criterii. Gruparile situate pe pozitia a doua vor juca primul meci pe teren propriu.

Din urna formatiilor calificate de pe primul loc fac parte: Arsenal, AC Milan, Inter Milano, Juventus, Chelsea, AS Monaco, Bayer Leverkusen si Lyon. In cealalta urna se va afla grupul formatiilor clasate pe locul al doilea, respectiv: PSV Eindhoven, Barcelona, Werder Bremen, FC Porto, Liverpool, Real Madrid, Bayern Munchen si Manchester United.

Meciurile tur vor avea loc pe 22 si 23 februarie 2005, iar returul pe 8 si 9 martie 2005. Si operatiunea tragerii la sorti pentru Liga Campionilor este transmisa in direct de Eurosport.
×
Subiecte în articol: sport