x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport STEAUA - OTELUL 1-0 / Plonjonul izbavitor

STEAUA - OTELUL 1-0 / Plonjonul izbavitor

18 Oct 2004   •   00:00
STEAUA  -  OTELUL 1-0 / Plonjonul izbavitor

In fata unui adversar pentru care apararea constituie o adevarata religie, Steaua s-a chinuit timp de aproximativ 70 de minute pentru o victorie care o aduce la 3 puncte de lider.

CATALIN FAINISI

Prima repriza a insemnat o zvarcoleala inestetica si fara eficienta a ros-albastrilor in fata barajului supranumeric si mobil gandit de Cartu. Totul sub privirile antrenorului secund al lui Standard Li"ge, care a spionat jocul Stelei de la tribuna oficiala a arenei din b-dul Ghencea.

FARA OCAZII. Spre exasperarea fanilor, Steaua nu si-a creat decat o singura faza periculoasa, dar care a aparut in urma unei faze fixe si a unei centrari expediate de Dorinel Munteanu. Mai mult, galatenii puteau obtine mai mult, daca Victoras Iacob nu se pripea de doua ori in momentul finalizarii. Fara play-maker-ul Florentin Dumitru, bucurestenii au actionat haotic, Neaga si Oprita resimtind clar lipsa servantului. "Florentin are probleme la piciorul stang si nu este inca apt. L-am intrebat dimineata daca poate juca si mi-a raspuns ca va intra, daca am nevoie de el. Am considerat ca nu pot risca sa pierd un jucator pentru un meci", a motivat Zenga.

ELIBERARE. Foarte tensionat in timpul meciului, antrenorul Walter Zenga s-a declarat foarte obosit dupa o inclestare pe care a cosiderat-o foarte importanta: "Am traversat un moment greu in ultimul timp si sunt foarte multumit ca fiecare jucator a dat astazi tot ce a avut mai bun pentru tricoul Stelei. Sunt mandru pentru acest lucru. Aceste trei puncte sunt foarte importante pentru viitorul echipei in acest campionat", a declarat italianul. De partea cealalta, suparat din cauza unor interventii ale crainicului arenei, Sorin Cartu a protestat prin boicotarea conferintei de presa.

CRITICI. La finalul meciului, capitanul Stelei, Rica Neaga, a fost luat la rost de suporterii pe care a mers sa-i salute. Acestia s-au aratat extrem de iritati din cauza prestatiei slabe a echipei, strigandu-i lui Neaga ca o evolutie asemanatoare cu Standard Li"ge nu ar aduce decat o infrangere.

SCINDARI

Vestea depistarii pozitive a lui Adrian Mutu a starnit in Ghencea reactii de solidaritate fata de capitanul echipei nationale. "Imi vine greu sa cred ca Mutu a fost dopat. Nu are nevoie de asemenea lucruri. Cred ca e vorba despre o inscenare din partea celor de la Chelsea, pentru ca Mutu nu are cum sa fie dopat", a declarat patronul Stelei, Gigi Becali, inainte de meci. Prezent si el la meci, antrenorul Nationalului, Cosmin Olaroiu, s-a situat cam pe aceeasi linie: "E posibil sa fie vorba de o inscenare", a precizat tehnicianul.

PATRON

La finele meciului, patronul Stelei, Gigi Becali, s-a aratat destul de linistit. "Nu sunt ingrijorat in perspectiva meciului cu belgienii, pentru ca joi va fi cu totul si cu totul altceva", a declarat liderul din Ghencea. Nici antrenorul Zenga nu a dorit sa comenteze nimic legat de intalnirea care va avea loc in aceasta saptamana, in grupele Cupei UEFA. "Va fi o alta partida, cu alta istorie si deocamdata vorbim de victoria in fata Otelului". La conferinta de presa, italianul a criticat maniera lejera de arbitraj a lui Sebastian Coltescu.
×
Subiecte în articol: sport