x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Steaua - Poli Iaşi 1-0 - Haos pe stadion şi in afara lui

Steaua - Poli Iaşi 1-0 - Haos pe stadion şi in afara lui

de Mihai Igirosanu    |    13 Aug 2007   •   00:00
Steaua  -  Poli Iaşi 1-0 - Haos pe stadion şi in afara lui

Victoria care menţine echipa din Ghencea in fruntea clasamentului a fost umbrită de evenimentele din afara stadionului, dar şi de căteva momente apărute pe teren, in finalul disputei cu Poli Iaşi.

Victoria care menţine echipa din Ghencea in fruntea clasamentului a fost umbrită de evenimentele din afara stadionului, dar şi de căteva momente apărute pe teren, in finalul disputei cu Poli Iaşi.

Cu căteva momente inainte de primul fluier al centralului Cristian Balaj, căteva mii de suporteri stelişti se aflau incă la intrarea in stadion, nereuşind să-şi achiziţioneze incă un bilet din cauza noului sistem de acces pe stadion. Aproximativ 1.000 de fani au ratat mare parte din meciul cu Poli Iaşi şi au creat imbulzeală la casele de bilete. In acelaşi timp, la peluza din spatele tabelei de marcaj, intre suporteri şi forţele de ordine era foarte aproape să izbucnească un conflict de proporţii.

EVENIMENTE. La ora 20:00, aproape 1.500 de suporteri ai Stelei aşteptau să cumpere bilete la partida cu Poli Iaşi, numărul acestora crescănd pe măsură ce se apropia ora de start a meciului, 20:45. Greutatea cu care calculatoarele eliberau tichetele de acces a produs cozi imense şi imbrănceli, forţele de ordine fiind nevoite să intervină in forţă, mai ales că susţinătorii "roş-albaştrilor" incepuseră să forţeze porţile. La primul fluier al centralului, circa 1.000 de fani nu apucaseră să-şi cumpere bilet, iar ultimul tichet a fost văndut in minutul 65. In jurul orei 21:30, aproximativ 200 de membri ai grupării Peluza Sud s-au adunat in faţa stadionului pentru a protesta fiindcă nu au fost lăsaţi să intre cu steaguri. Un sfert de oră mai tărziu, ei au fost indepărtaţi, deşi intenţionau să-şi continue protestul in spatele tribunei oficiale. Pe durata evenimentelor, numărul forţelor de ordine a fost suplimentat, inclusiv cu patrule călare şi cu căini de luptă. In faţa suporterilor a venit apoi Cătălin Zmărăndescu şi a discutat cu liderii lor, iar conflictul s-a rezolvat pe cale amiabil. Săptămăna viitoare ar urma să aibă loc o intălnire intre liderii fanilor şi conducătorii clubului.

"Nu e adevărat. Asta e intoxicarea voastră, e manipularea voastră", a declarat după meci patronul Gigi Becali in momentul in care a fost intrebat despre evenimentele din afara arenei. "Eu am fost informat că pănă la pauză au fost văndute toate biletele", a spus, la răndul său, preşedintele Consiliului de Administraţie, Valeriu Argăseală.

Â

Nervi pe teren

Dacă prima repriză a fost destul de calm, antrenorul Stelei s-a dezlănţuit in partea a doua a meciului cu Poli Iaşi, iar finalul l-a găsit extrem de surescitat. Imediat după ce Bicfalvi a marcat superbul gol al victoriei, Hagi s-a indreptat spre gardul dinspre tribuna "0", acolo unde s-a imbrăţişat cu căţiva suporteri. Apoi, tehnicianul trupei din Ghencea a revenit in dreptul băncii tehnice şi a intrat pe teren, unde i-a spus ieşeanului Cristescu, aflat intins pe gazon incă dinaintea inscrierii golului, să se ridice. De asemenea, Hagi s-a contrat verbal cu omologul său de pe banca oaspeţilor, Ionuţ Popa, pătrunzănd chiar in spaţiu tehnic al acestuia. Mai mult, Nicolae Dică a avut şi el un schimb dur de replici cu persoanele de pe banca oaspeţilor. Tot Dică a fost protagonistul unui alt conflict, cu fundaşul central al moldovenilor, Bogdan Onuţ. Totuşi, antrenorul ieşean, Ionuţ Popa, a declarat: "Nici nu l-am văzut atunci. Eu eram supărat pe jucătorii mei, le reproşăm jucătorilor că n-au dat mingea afară. Dar Gică Hagi nu a avut nici un comportament urăt faţă de mine".

Â

Pleşan, debut aplaudat

In partida de sămbătă seară, la Steaua a debutat şi Mihăiţă Pleşan, care a evoluat bine pe toată durata meciului, fiind prezent in majoritatea fazelor periculoase ale roş-albaştrilor şi culegănd in dese rănduri aplauzele fanilor. "Mă bucur că am căştigat, a fost un debut bun pentru mine. E bine să fii titular la Steaua, mai ales cănd căştigi. Nici nu trebuie mai mult de 1-0. Un gol mai mult decăt adversarul, aşa aş vrea să căştigăm fiecare meci. Nu mi-a părut rău că n-am marcat, important e să invingă echipa. Mă bucur mult pentru Eric, a marcat un gol extraordinar de frumos, pentru care l-am felicitat toţi".

×
Subiecte în articol: sport poli iaşi