x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Steaua - Poli Iaşi 1 -0 - Victoria puştiului-minune

Steaua - Poli Iaşi 1 -0 - Victoria puştiului-minune

de Mihai Igirosanu    |    13 Aug 2007   •   00:00
Steaua - Poli Iaşi 1 -0 - Victoria puştiului-minune

Trupa lui Gică Hagi a bifat al cincilea succes la rănd, a revenit in fruntea Ligii 1, dar victoria in faţa moldovenilor s-a conturat chinuit. Omul providenţial a fost puştiul Eric Bicfalvi, care a salvat seara printr-un şut senzaţional.

Trupa lui Gică Hagi a bifat al cincilea succes la rănd, a revenit in fruntea Ligii 1, dar victoria in faţa moldovenilor s-a conturat chinuit. Omul providenţial a fost puştiul Eric Bicfalvi, care a salvat seara printr-un şut senzaţional.

A marcat: Bicfalvi (’79)

Stadion: "Steaua"

Spectatori: 9.000

Arbitri: Cr. Balaj 7 - Gh. Negoiţă 7, E. Crăngaşu 7

Eliminat: Ad. Ilie (’81)

Faţă de meciul de miercuri, din turul 2 preliminar al Ligii Campionilor, cu Zaglebie Lubin, Hagi a schimbat radical primul "11". Pawel Golanski, Petre Marin, Florin Lovin şi Marius Croitoru au fost lăsaţi pe banca de rezerve, in centrul liniei de mijloc a debutat Mihăiţă Pleşan, iar flancul drept a fost unul inedit, cu Bădoi, pe post de fundaş, şi Nicoliţă. In ofensivă, Steaua a mizat pe tridentul Dică - Neaga - Zaharia.

SALVATOR. Mutarea decisivă pentru roş-albaştri avea să fie făcută in minutul 66, cănd pe teren a apărut mijlocaşul Eric Bicfalvi, in vărstă de doar 19 ani. La mai puţin de un sfert de oră după ce a intrat, jucătorul adus de la retrogradata Jiul Petroşani a intrat in inima suporterilor din Ghencea. El a marcat golul victoriei steliste cu un şut formidabil, direct in vinclu, de la circa 25 de metri. "E foarte frumos, m-am bucurat că am inscris, dar in primul rănd este meritul echipei. Ii mulţumesc antrenorului pentru că m-a folosit, le mulţumesc tuturor. In momentul in care am marcat am simţit că mai am puţin şi fac infarct. Mă iau fiorii atunci cănd tribuna imi scandează numele", a spus Bicfalvi, după meci, vizibil emoţionat.

LINIŞTIT. După meci, Hagi a menţionat că nu i-a fost frică de faptul că Steaua nu va reuşi să căştige cu Poli Iaşi. "Ar trebui să dăm goluri mai multe, dorim să le facem pe plac celor care vor asta, dar important este să căştigăm. Nu mi-a fost frică niciodată in fotbal. Am suferit ca şi jucătorii. Să joci cinci meciuri in 15 zile nu e uşor. Trebuia să fac două, trei schimbări. Mie imi trebuie timp, pe care il obţin cu rezultate, ca să putem face o echipă ideală. Pe Neaga şi Ovidiu Petre i-am schimbat pentru că i-am simţit obosiţi după meciul cu Zaglebie, de miercuri", a spus Hagi.

ECHIPELE

Steaua: Zapata 7 - Bădoi 6 (’66 Bicfalvi 7), M. Rădoi 7, I. Rada 6,

Neşu 6 - Ov. Petre 6 (’46 Lovin 6), Pleşan 7 - Nicoliţă 7, N. Dică 6, Neaga 5 (’46 M. Croitoru 6) - D. Zaharia 6. Antrenor: Gheorghe Hagi

Poli Iaşi: Brăneţ 7 - Homei 6, Onuţ 6, Ad. Ilie 6, L. Munteanu 6 - Milea 5 (’32 Pălimaru 6), Mijin 6 - Silvăşan 5 (’84 Cernoch), Naidin 6, Sfărlea 7 - Bălbă 5 (’72 Paruolo 6). Antrenor: Ionuţ Popa

Cu găndul la BATE

Imediat după meciul cu Poli Iaşi, jucătorii şi antrenorii Stelei au intrat in febra primei manşe din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor, din Belarus, cu BATE Borisov. După meci, antrenorul Gică Hagi a subliniat că, deşi Steaua a obţinut trei victorii in tot atătea meciuri in campionat, titlul "este departe". "Urmează o lună cu meciuri foarte importante. Suntem fără cinci jucători şi nu e uşor. La meciul cu BATE trebuie să fim concentraţi. Sper să ne intoarcem cu un rezultat pozitiv", a incheiat "Regele". Bieloruşii au fost urmăriţi săm-bătă la lucru de secundul Mihai Teja in meciul căştigat cu 4-1 contra lui Lokomotiv Vitebsk.

×
Subiecte în articol: sport steaua poli iaşi poli ia