x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Steaua – Poli Timişoara 1-1: Se încinge lupta la titlu!

Steaua – Poli Timişoara 1-1: Se încinge lupta la titlu!

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    23 Apr 2008   •   00:00
Steaua – Poli Timişoara 1-1:  Se încinge lupta la titlu!
Sursa foto: rpressport /

După o serie de zece victorii consecutive, tru­pa lui Marius Lăcătuş nu a reuşit aseară decît o remiză pe teren propriu şi riscă să fie egalată la puncte de CFR Cluj.

După o serie de zece victorii consecutive, tru­pa lui Marius Lăcătuş nu a reuşit aseară decît o remiză pe teren propriu şi riscă să fie egalată la puncte de CFR Cluj.

 

Partida a început cu o întîrziere de şapte minute, deoarece timişorenii nu au avut timp suficient pentru a efectua încălzirea, autocarul care i-a transportat de la hotel ajungînd la stadion cu dificultate din cauza blocajelor din trafic.

 

DESFĂŞURARE. Meciul din Ghencea a fost presărat cu foarte multe ocazii de gol. Nicoliţă a scăpat singur cu Pantilimon, dar şi-a închis unghiul, iar şutul său nu a mai nimerit cadrul porţii. Mingea a ră­mas însă în joc şi a revenit Nicoliţă, care a centrat, Pleşan a înscris, nu­mai că reuşita jucătorului adus de Steaua tocmai de la Poli a fost anulată pe motiv de ofsaid (’4). După o serie de execuţii imprecise la fina­li­zare a urmat golul lui Goian (’49), care a creat iluzia că Steaua îşi va trece în cont a 11-a victorie consecutivă din acest miniretur. Un sfert de oră mai tîrziu însă, Poli a egalat prin Gigel Bucur, iar pentru Steaua au urmat momente dificile, Neşu împiedicîndu-l pe Gigel Bucur să rea­­lizeze “dubla”.

La finalul partidei a avut loc o altercaţie între Marius Lăcătuş şi Cristian Low, traducătorul antre­no­rului lui Poli, Duşan Uhrin jr. De­ran­jat de gesturile de bucurie pe care le-a făcut Low, Lăcătuş l-a lovit pe acesta cu palma peste faţă, ulterior fiind calmat de Ionel Ganea.

“Jocul nu ne-a ieşit aşa cum ne doream. Trebuia să ne fi păstrat avantajul, dar nu este nimic pierdut. Totul este la mîna noastră. Jucătorii ar fi trebuit să se gîndească la binele echipei, nu la execuţii personale. Şansele la titlu rămîn egale, 50 la sută noi, 50 la sută CFR”, a spus antrenorul Stelei, Marius Lăcătuş. “Sînt bucuros că am eliminat toate suspiciunile apărute în jurul acestui meci, care au fost nefondate dealtfel. Nu am alcătuit echipa în urma acestor speculaţii, eu am crezut că jucătorii pe care i-am folosit pot cîştiga meciul. A fost un experiment şi ne-a ieşit. Am vrut să obţi­nem un punct şi am reuşit. Am în­chis foarte bine jocul şi nu le-am dat spaţii”, a spus tehnicianul lui Poli, cehul Duşan Uhrin jr.

 

Reacţii

La finalul partidei, finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a spus: “Mi-am făcut cruci tot meciul. Am zis: «Doamne, nu mă pedepsi!» Uite că mi-a dat o palmă, dar putea să-mi dea un pumn. Riscul să pierdem titlul există, dar nu cred că se va întîmpla asta”. Becali a criticat tactica adoptată de Lăcătuş: “Trebuia să închidem jocul. Aşa, am fost profesionişti, am ieşit la joc şi am luat gol”. Patronul lui Poli, Marian Iancu, l-a atacat voalat pe Gigi Becali: “Dacă toţi şi-ar face temele ca noi, ar dis­pă­rea gargaragiii, vră­ji­torii, glumeţii. Am încredere în alte două echipe că pot scoate din prim-plan un glumeţ. S-a învăţat cu prea multe glume şi prea mulţi sînt obişnuiţi să le digere. Iată că se poate juca şi serios, fără să cădem pradă ispitelor”.
















×
Subiecte în articol: sport poli