x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Steaua – Rapid 1-1: Complexul giuleştean

Steaua – Rapid 1-1: Complexul giuleştean

de Daniel Stan    |    26 Oct 2009   •   00:00
Steaua – Rapid 1-1: Complexul giuleştean
Sursa foto: Gabriela Arsenie/Gazeta Sporturilor/Intact Images

Gruparea din Ghencea nu a mai învins Rapidul pe teren propriu de şapte ani. A fost aproape să o facă aseară, după o repriză secundă pe care a dominat-o în totalitate.



Fără spectatori parcă nu este fotbal, mai ales la un meci Steaua - Rapid. Dar juctorii au trecut peste acest aspect, cu un plus pentru giuleşteni în prima repriză. Elevii lui Vorel Hizo, un fel de naş al Stelei, pe care a învins-o în ultimii ani indifrent ce echipă a antrenat, au început cu mult tupeu, au marcat prin Herea ('28), au mai avut câteva ocazii, însă au cedat fizic în partea secundă. Trupa din Ghencea nu a cedat, a revenit în joc, a creat presiune şi a reuşit egalarea prin Dayro Moreno ('59), după care a monopolizat jocul.

Roş-albaştrii puteau câştiga, dar au irosit mai multe situaţii favorabile. La final a rămas 1-1, frustrarea rămânând în Ghencea, la fel şi complexul în faţa Rapidului, pe care Steaua nu a mai învins-o pe teren propriu din 2002.

HIZO ÎL LAUDĂ PE STOICHIŢĂ
"Am început bine jocul, dar pe final am căzut fizic. A fost o săptămână grea, am încercat să ne remontăm după eşecul cu CFR Cluj. Sunt mulţumit că am luat un punct pe terenul Stelei, care joacă altceva de la venirea lui Victor Stoichiţă. Au două viteze în plus. Puteam să şi câştigăm, dar să şi pierdem", a declarat Viorel Hizo. La rândul său, tehnicianul Stelei a precizat: "În prima repriză, ei au fost stăpâni, noi statici. Am schimbat sistemul la pauză, apoi am avut rapiditate şi o grămadă de ocazii. Oricum, în ciuda rezultatului, îi felicit pe băieţi, pentru că au reuşit să joace aşa cum le-am cerut. Acum trebuie să încercăm să reparăm ce am stricat în acest debut de campionat. E bine că suntem în faţă, trebuie să explodăm undeva".


Rapidişti fără prime
La finalul partidei, principalul acţionar al Rapidului, George Copos, a făcut o declaraţie demnă de cascadorii râsului. "Alta era situaţia dacă îi aveam în teren pe Herea şi Cesinha", a spus patronul giuleştenilor. Numai că a avut dreptate pe jumătate: Cesinha este accidentat, însă Herea a marcat golul alb-vişiniilor! Copos a mai adăugat: "Din păcate, în repriza secundă nu am jucat prea bine, dar sunt mulţumit că am scos un punct pe terenul Stelei. Îl adăugăm la zestrea noastră şi mergem înainte. Mi-am dorit victoria, dar nu ne-am întors acasă cu mâna goală, iar asta e foarte important".

Omul cu banii din Giuleşti nu va acorda nici o primă jucătorilor pentru rezultatul din Ghencea. "Jucătorii vor încasa banii la finalul campionatului, pentru obiectiv. Până atunci există salariile din contracte, pe care le vor încasa la timp", a mai spus Copos.

×
Subiecte în articol: sport