x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Steaua :Schimbare de stil

Steaua :Schimbare de stil

de Mihai Igirosanu    |    03 Iul 2008   •   00:00
Steaua :Schimbare de stil

Puternicul atacant brazilian Arthuro a sosit marţi seară în cantonamentul austriac al Stelei de la Velden am Worther See. În schimb, starul ultimilor ani, Nicolae Dică, a decolat ieri spre Italia, fiind prezentat la Catania.

Puternicul atacant brazilian Arthuro a sosit marţi seară în cantonamentul austriac al Stelei de la Velden am Worther See. În schimb, starul ultimilor ani, Nicolae Dică, a decolat ieri spre Italia, fiind prezentat la Catania.

 
Sosirea masivului goleador sud-american şi despărţirea de Dică confirmă că “roş-albaştrii” s-au orientat definitiv către forţă şi viteză, în detrimentul sclipirilor şi execuţiilor surprinzătoare cu care Dică a făcut furori în Ghencea.
 

EVENIMENTE. Cu cîteva momente înaintea plecării spre Catania, fostul decar al Stelei a părut sigur pe el. “Nu am nici o emoţie. O să-mi fie mai uşor cu Walter Zenga acolo, pentru că am lucrat cu el la Steaua şi mă va ajuta foarte mult să mă adaptez cît mai repede. Mi-am dorit mereu să ajung într-un campionat puternic şi mă bucur că am reuşit. Voi face faţă acestui campionat. Nu am nici o clauză care să-mi permită să plec dacă echipa va retrograda, dar nu cred că se va pune astfel problema. Campionatul italian este pe gustul meu. Am vorbit cu cîţiva băieţi din Serie A şi mi-au spus că pot face faţă. Mă obişnuisem cu Liga Campionilor, a trecut, acum e o nouă provocare”, a declarat Dică. El a semnat sîmbătă, 28 iunie, un contract pe patru ani cu gruparea siciliană, unde va încasa 350.000 de euro pe sezon. Steaua a primit deja două milioane de euro pentru transfer. Cu o seară înaintea despărţirii de Dică, în cantonamentul Stelei din Austria a ajuns noua achiziţie, atacantul brazilian Arthuro Henrique Bernhardt, transferat pentru 800.000 de euro de la Deportivo Alaves. Omul care a efectuat ieri-dimineaţă primul antrenament cu Steaua a declarat: “Sînt pregătit să fac un sezon bun, plin de succese, în care să cîştigăm campionatul, să ne calificăm din nou în Liga Campionilor şi să facem treabă bună şi acolo. Ştiam că Steaua este o echipă bună din Europa, care a evoluat în Liga Campionilor în ultimii doi ani”.

 

Bilete pentru amicalul cu Roma

Steaua a anunţat preţurile biletelor pentru meciul de prezentare a lotului pe care trupa lui Marius Lăcătuş îl va disputa la 26 iulie, la ora 20:45, în Ghencea, contra vicecampioanei Italiei, AS Roma. Tichetele costă 10 RON la peluze, 20 RON la tribuna a II-a, 25 RON la tribuna I, 50 RON la tribuna “0” şi 75 RON la fotolii. “Roş-albaştrii” vor pune în vînzare biletele pentru această partidă în perioada 21-26 iulie, şi se vor vinde concomitent cu abonamentele pentru sezonul 2008/2009. Suporterii care şi-au achiziţionat deja abonamente vor primi o reducere de 20% pentru cumpărarea biletelor. Sezonul trecut, AS Roma a terminat campionatul pe locul 2, la doar două puncte în urma celor de la Inter, dar a cucerit Cupa Italiei. Printre numele grele aşteptate la Bucureşti se numără Francesco Totti, Christian Panucci, Ludovic Giuly, Daniele De Rossi, precum şi novegianul John Arne Riise, transferat recent de la Liverpool.

 

Mîine, Red Bull Salzburg – Steaua

După ce aseară au jucat împotriva celor de la Austria Karnten, într-un amical care a avut loc la 60 de kilometri de cantonamentul de la Velden am Worther See, “roş-albaştrii” vor disputa mîine cel mai important meci-test din cadrul primului stagiu de pregătire. Începînd cu ora 19:00, în transmisiune directă pe Sport.ro, Steaua o va înfrunta pe vicecampioana en-titre a Austriei, Red Bull Salzburg, echipă al cărei manager este celebrul Giovanii Trapattoni.

×
Subiecte în articol: sport steaua