x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport STEAUA/Se pregăteşte exodul: Goian, Ghionea, Lovin

STEAUA/Se pregăteşte exodul: Goian, Ghionea, Lovin

de Mihai Igirosanu    |    15 Dec 2008   •   00:00
STEAUA/Se pregăteşte exodul: Goian, Ghionea, Lovin

În lipsă acută de bani lichizi, finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a dat verde transferurilor. Astfel, Dorin Goian, Sorin Ghionea, Florin Lovin şi alţi jucători ai roş-albaştrilor, printre care şi căpitanul Mirel Rădoi, au fost scoşi la vânzare, iar ofertele au început deja să apară.



Cel mai curtat fotbalist din Ghencea este stoperul Dorin Goian, de care se interesează câteva echipe din Anglia, Rusia şi, mai nou, Spania. Ultimul club care şi l-ar dori pe internaţionalul Stelei este Betis Sevilla. Partenerul lui Goian din defensivă, Sorin Ghionea ar putea ajunge în Serie A, de serviciile sale interesându-se Bologna. Tot în campionatul italian pare că ar putea evolua de la anul viitor şi mijlocaşul Florin Lovin, curtat de Chievo şi de Lecce. Căpitanul Mirel Rădoi va fi şi el vândut în această iarnă, el dorindu-şi mult să prindă un contract bun într-un campionat puternic din Vest.

4 MILIOANE PENTRU GOIAN
Conform cotidianului andaluz Diario de Sevilla, antrenorul lui Betis, Francisco Chapparo, a prezentat preşedintelui Manuel Ruiz de Lopera o listă pe care se regăseşte şi Dorin Goian. Alături de masivul stoper stelist, în atenţia spaniolilor se mai află argentinianul David Abraham, de la FC Basel, şi austriacul Emmanuel Pogatetz, de la Middlesbrough. În condiţiile în care Abraham costă în jur de 4,5 milioane de dolari, iar Goian ar putea fi achiziţionat cu mai puţin de 4 milioane, românul are cele mai mari şanse de a ajunge la Basel. La rândul său, conform tuttomercatoweb.com, Sorin Ghionea se află în atenţia italienilor de la Bologna, alături de alţi doi fundaşi centrali din Serie A, Nelson Rivas (Inter) şi Simone Loria (AS Roma), dar şi de Maurro Cetto, de la echipa franceză Toulouse. Eventualele plecări ale lui Goian şi Ghionea ar lăsa descoperit postul de stoper la Steaua, mai ales că Ionuţ Rada este ca şi transferat la FC Vaslui, iar de căpitanul Mirel Rădoi a început din nou să fie interesată Internazionale Milano. Tuttosport anunţă că de mijlocaşul Florin Lovin sunt interesate alte două echipe din subsolul Serie A, Chievo şi Lecce. Interesul celor de la Lecce e mai vechi, tratative între oficialii italienilor şi reprezentanţii jucătorului purtându-se şi în vara acestui an. Emisari de la Chievo şi Lecce au fost prezenţi în Ghencea, la meciul Steaua – Fiorentina, pentru a-l vedea la lucru pe mijlocaşul în vârstă de 26 de ani.
Prin vânzările acestor jucători, Becali speră să obţină banii necesari pentru achitarea ultimelor împrumuturi, inclusiv primele de 3.000 de euro pentru victoria obţinută în ultima etapă din Liga 1, cu Unirea Urziceni. Cele mai mari şanse de a părăsi echipa în această iarnă le are Dorin Goian, el având cea mai interesantă carte de vizită, cu goluri atât la club, cât şi la echipa naţională.


Amenda în februarie

Preşedintele Stelei, Valeriu Argăseală, a dezvăluit că pe adresa clubului s-a primit un document de la UEFA în care se precizează că incidentele din partida cu Fiorentina vor fi analizate la 13 februarie 2009. "Nu cred că o să primim o amendă mare. S-au întâmplat lucruri şi mai grave, cum a fost la Dinamo, iar valoarea amenzii nu a fost aşa de mare". După meciul cu Fiorentina, 15 suporteri stelişti s-au ales cu dosare penale, doi dintre ei primind şi interdicţia de a mai intra pe stadion. UEFA a mai amendat cu 20.000 de euro pe Dinamo Zagreb, pentru incidentele provocate la meciul din Cupa UEFA, de la Udine, şi cu 20.000 de euro pe AS Roma, după meciul cu Chelsea, din Liga Campionilor.

×
Subiecte în articol: sport goian