x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Stiinta" trece la Primarie

"Stiinta" trece la Primarie

01 Oct 2004   •   00:00

Dupa "cutremurele" din ultima vreme petrecute la clubul Universitatea Craiova, primarul Antonie Solomon este decis sa preia echipa fanion a Olteniei.

VICENTIU NEAGOE, MARIO MORCOV

BUGET. "Daca Dinel Staicu ofera echipa comunitatii, asa cum spune, Primaria poate sa o sustina", a declarat edilul Craiovei. Pe langa sustinerea Primariei, cifrata la 30-40 de miliarde lei, banii ar urma sa vina si de la SIF Oltenia. "Asa cum s-au gasit bani pentru cultura, se vor gasi si pentru fotbal. In plus, cu banii de la SIF, 20.000-25.000 de euro lunar, asa cum dau acum, la care se mai adauga alte sponsorizari, ajungem la un buget prin care se poate face performanta", a completat Solomon.

REFERENDUM. Asa cum a anuntat de ceva vreme, un referendum este inevitabil in aceasta situatie: "Trebuie sa vedem daca populatia este de acord cu proiectul nostru", este de parere Solomon. Singura dilema ramane data cand va avea loc referendumul, inainte sau dupa alegeri, Antonie Solomon neajungand inca la un acord cu subordonatii sai de alta "coloratura" politica. Cert este ca Dinel Staicu este decis sa se retraga din iarna, mai ales ca, in prezent, are probleme mari cu PNA-ul.

POLITIC

Surse din Primarie sustin ca insusi premierul Adrian Nastase, cunoscut ca un dinamovist convins, i-a cerut lui Solomon sa faca tot posibilul pentru ca Universitatea sa intre in patrimoniul Consiliului Local. Primarul Craiovei neaga insa amestecul politicului in viata gruparii "alb-albastre": "Am vorbit de mai multe ori cu domnul Adrian Nastase, ne-am si intalnit, dar nu am discutat despre fotbal si, implicit, despre viitorul Universitatii Craiova". Referitor la eventualul referendum, Solomon este sigur ca locuitorii Baniei vor fi de acord cu doleanta sa: "Daca populatia va fi de acord, va fi echipa lor. Asa si trebuie sa fie, poate asa oamenii vor reveni la stadion, asa cum se intampla pe vremea «Craiovei Maxima». Eu nu voi ocupa nici o functie in cadrul Consiliului de Administratie. Pavel Badea va avea puteri depline, cum are si in prezent".

×
Subiecte în articol: sport