x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Tavalugul din Pampas

Tavalugul din Pampas

20 Sep 2004   •   00:00

Dupa o finala mai lejera decat se asteptau spectatorii prezenti la Arenele BNR, argentinianul Jose Acasuso a castigat in fata rusului Igor Andreev, cu 6-3, 6-0.

CATALIN FAINISI, MIHAI IGIROSANU

Cap de serie numarul 4, Andreev a pierdut la Bucuresti cea de-a doua sa finala ATP din cariera. De asemenea, el a contabilizat a doua infrangere din tot atatea dispute in fata argentinianului.

FAVORIT. Numarul 85 in ierarhia mondiala, Acasuso a castigat al doilea sau turneu. Poreclit "Chucho" de catre prieteni, sud-americanul a fost favoritul spectatorilor, mai ales al spectatoarelor care au populat tribunele arenei din Parcul cu Platani. Incurajarile si bannerele la adresa sa i-au conferit un avantaj.

"SPANIOL". Se poate spune ca Igor Andreev a reprezentat si Spania. La 15 ani el a parasit Moscova, mutandu-se impreuna cu parintii sai la Valencia, acolo unde traieste si se antreneaza in prezent. Mare fan al echipei de hochei Dinamo Moscova si avandu-l ca idol pe celebrul Andre Agassi, el a reusit la Bucuresti cea mai buna performanta a sa.

51.400 EURO SI 35 DE PUNCTE

Victoria de la BCR Open Romania i-a adus lui Jose Acasuso, pe langa cele 35 de puncte ATP, un cec in valoare de 51.400 de euro. Astfel, turneul de la Bucuresti s-a dovedit avantajos pentru argentinian, care a mai disputat o semifinala si o finala aici. De asemenea, nici adversarul sau din finala de ieri nu va pleca foarte suparat acasa. Igor Andreev s-a ales, numai pentru participarea in ultimul act, cu un cec de 30.230 de euro si 24 de puncte ATP.

MULTUMIRI ADUSE PUBLICULUI BUCURESTEAN

Emotiile se puteau citi pe chipul lui Jose Acasuso dupa ce a reusit sa cucereasca trofeul in finala de ieri. "Sunt foarte fericit, fiindca asteptam de mult timp sa castig acest trofeu, dupa ce am incercat de doua ori sa o fac. Le multumesc tuturor, de la spectatori si pana la copiii de mingi", a declarat argentinianul care, la scurt timp dupa ridicarea trofeului, a intrat in finala la dublu, unde, alaturi de spaniolul Oscar Hernandez, a intalnit cuplul format din conationalii sai, Lucas Arnold si Mariano Hood. De partea cealalta, Andreev a recunoscut superioritatea lui Acasuso. "Multumesc mult publicului, care a fost alaturi de mine in momentele grele", a completat rusul Igor Andreev.

SPECTACOL

Peste 2.500 de oameni au savurat sambata seara spectacolul superb oferit de fostele mari nume ale tenisului mondial: Ilie Nastase, Guillermo Vilas, Mansour Bahrami si Cedric Pioline. Perechea Nastase/ Pioline a invins, cu scorul de 6-3, 7-6 (7/4), cuplul Bahrami/ Vilas, in cel de-al doilea meci demonstrativ disputat la Arenele BNR. Ei au sustinut un al treilea meci-spectacol ieri, publicul avand din nou parte de o imbinare fermecatoare a magiei tenisului jucat de fostele glorii cu momente de buna dispozitie, asigurate in mare parte de iranianul Mansour Bahrami, un veritabil one-man-show.
×
Subiecte în articol: sport