x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Tenis - Henin a recidivat după patru ani

Tenis - Henin a recidivat după patru ani

de Vlad Ionescu    |    10 Sep 2007   •   00:00
Tenis - Henin a recidivat după patru ani
Sursa foto: TIMOTHY A. CLARY/

Belgianca Justine Henin s-a impus pentru a doua oară in ultimul turneu de Grand Slam al anului, in finala căruia a invins-o cu 6-1, 6-3 pe rusoaica Svetlana Kuzneţova.

Venită la Flushing Meadows din postura de mare favorită, Henin nu a avut nevoie decăt de o oră şi 22 de minute pentru a-şi trece in palmares al doilea succes la US Open, precedentul fiind obţinut in 2003. Performanţa ei a fost răsplătită cu un cec in valoare de 1,4 milioane, in timp ce Kuzneţova a trebuit să se consoleze cu jumătate din această sumă.

REACŢIE. "Este o senzaţie superbă. Nu multă lume a crezut că voi putea căştiga. Am trăit două săptămăni magnifice şi am jucat cel mai bun tenis de care sunt capabilă", a declarat Justine in aplauzele a 23.000 de spectatori, care au umplut tribunele arenei Arthur Ashe. Ea a ţinut să-i mulţumească şi antrenorului Carlos Rodriguez, "singurul care mi-a repetat zi de zi că pot fi cea mai bună din lume".

La ediţia din acest an a US Open, ea a realizat performanţa rară de a nu fi pierdut nici un set, fiind totodată prima jucătoare din lume care le invinge pe surorile Williams in cadrul aceluiaşi turneu.

La 25 de ani, Henin are acum şapte titluri in turneele de Grand Slam, singurul care-i lipseşte fiind cel de la Wimbledon.

Pe tabloul masculin, Roger Federer s-a calificat in finală după ce l-a invins in penultimul act pe rusul Nikolai Davidenko, scor 7-5, 6-1, 7-5. In cealaltă semifinală, sărbul Novak Djokovic a dispus cu 6-4, 6-4, 6-3 de spaniolul David Ferrer.


×
Subiecte în articol: sport