x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Thereau s-a remarcat

Thereau s-a remarcat

de Mihai Igirosanu    |    21 Dec 2007   •   00:00
Thereau s-a remarcat
Sursa foto: JAVIER SORIANO/

Cele mai importante nume au promovat miercuri seară in "16-imile" celei de-a doua competiţii europene intercluburi. In Spania, Cosmin Contra şi Getafe au căştigat duelul cu Andelecht, unde ex-stelistul Cyril Thereau a fost titularizat de noul antrenor.

CUPA UEFA - Favoritele au trecut in "16-imi"

Cele mai importante nume au promovat miercuri seară in "16-imile" celei de-a doua competiţii europene intercluburi. In Spania, Cosmin Contra şi Getafe au căştigat duelul cu Andelecht, unde ex-stelistul Cyril Thereau a fost titularizat de noul antrenor.

Cu Contra titular pe toată durata partidei, Getafe s-a impus cu 2-1, inceputurile bune de repriză fiind cele care au decis victoria şi locul 1 in grupa G. De partea cealaltă, Thereau nu a evoluat strălucit, dar a marcat golul de onoare al belgienilor pe finalul intălnirii. In celălalt meci al grupei, Hapoel Tel-Aviv a pierdut pe teren propriu cu danezii de la Aalborg, scor 1-3. Celelalte echipe calificate in "16-imi" sunt Bayer Leverkusen, Spartak Moscova, FC Zürich (toate trei din grupa E), Bayern München, Sporting Braga şi Bolton Wanderers (grupa F), Tottenham (grupa G), Bordeaux, Helsingborgs şi Galatasaray (grupa H).Â

Â

DEDICAŢIE. După meciul care a consfinţit calificarea ambelor echipe, Thereau a dedicat golul noului tehnician al lui Anderlecht Bruxelles. "Sunt bucuros că am inscris, chiar aveam nevoie de un gol care să-mi redea increderea şi moralul. Acest gol este şi o mulţumire adresată antrenorului, care m-a folosit, in ciuda criticilor, de multe ori neintemeiate", a spus fotbalistul pentru care Steaua a negociat in această perioadă cu gruparea belgiană. Managerul lui Anderlecht, Herman Van Holsbeeck, a recunoscut că Thereau a trecut prin momente dificile in ultimele luni. "In această iarnă vom incerca să găsim o soluţie pentru el." In ciuda golului de pe terenul lui Getafe, patronul Stelei, Gigi Becali, a lăsat de inţeles că Thereau nu mai reprezintă o ţintă pentru "roş-albaştrii". "Am vrut să-l luăm imprumut, dar nu e ceea ce vreau, de aceea l-am şi văndut in vară. Avem un alt atacant in vizor", a spus Becali. Cotidianul Het Laatste Nieuws scrie că impresarul lui Thereau a anunţat faptul că mai multe cluburi belgiene, printre care şi fosta echipă a jucătorului, Charleroi, şi-au manifestat interesul pentru Cyril Thereau. In alte meciuri, Bayern München a spulberat speranţele grecilor de la Aris Salonic, invingăndu-i cu 6-0, in vreme ce o altă echipă elenă, Panionios, a ratat dramatic calificarea, pierzănd acasă, 2-3, cu Bordeaux.

mihai.igirosanu@jurnalul.ro

Tragere

Cele 16 echipe calificate in optimile de finală ale Ligii Campionilor vor afla astăzi, după tragerea la sorţi de la Geneva, cu cine se vor lupta pentru un loc in sferturi. In optimile celei mai importante competiţii europene, programate la 19-20 februarie şi 4-5 martie 2008, vor evolua FC Porto, Liverpool, Chelsea, Schalke 04, Real Madrid, Olympiakos Pireu, AC Milan, Celtic Glasgow, Barcelona, Olympique Lyon, Manchester United, AS Roma, Inter Milano, Fenerbahce Istanbul, FC Sevilla şi Arsenal Londra. In această fază sunt calificate şi ultimele trei căştigătoare ale trofeului, Liverpool (2005), care s-a calificat greu in optimi, in ultima etapă, Barcelona (2006) şi AC Milan (2007).

×
Subiecte în articol: sport thereau