x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Țiriac, șef la tenis

Țiriac, șef la tenis

de Theodora Şutiu    |    20 Iun 2019   •   11:46
Țiriac, șef la tenis

Ţiriac este noul președinte al Federației Române de Tenis, după ce a câștigat fără emoții alegerile care au avut loc, ieri, la Centrul Naţional de Tenis. Fostul mare tenisman a obținut 32 de voturi, aproape de trei ori mai multe decât principalul său adversar, Marius Vecerdea, care a obținut 11 voturi.

La sediul FRT au fost prezenți reprezentați ai 46 de membri afiliați, din 54 de membri înscriși la Registrul Sportiv, alcătuindu-se cvorumul necesar pentru stabilirea noii conduceri. În urma votului, George Cosac (34 de voturi), Răzvan Itu (28), Alina Tecșor-Cercel (28) și Adrian Marcu (23) au devenit cei patru vicepreşedinţi ai FRT.

Numirea lui Țiriac în fruntea FRT ar urma să deblocheze finanțarea de la Ministerul Tineretului și Sportului, întreruptă începând cu 2018.  Pe 17 noiembrie 2017, George Cosac a câștigat al doilea său mandat la conducerea FRT, fiind votat de 140 din cei 160 de membri prezenți. MTS nu a recunoscut însă alegerile. Urmarea a fost că Ministerul Tineretului și Sportului a blocat finanțarea FRT pe anul trecut, apoi și pe 2019.

Mesajul Simonei Halep

Imediat după aflarea rezultatului, Simona Halep i-a transmis lui Ţiriac un mesaj emoţionant: „Felicitări, Mister T, pentru funcția de Președinte al Federației Române de Tenis. Sper să realizați tot ce v-ați propus”, a scris Halep pe contul său de Instagram. (Theodora Şutiu)

„Eu nu fac jocuri de putere. Nu cunosc alegătorii și n-am fost la niciunul ca să fac campanie electorală. Mă duc în fața acestor oameni, le spun ce pot face în 6 luni”

Ion Ţiriac

×