x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Toti pentru Asia

Toti pentru Asia

16 Feb 2005   •   00:00

"Prietenii lui Ronaldinho" i-au invins cu 6-3 pe "amicii lui Sevcenko" intr-o partida de binefacere destinata strangerii de fonduri pentru victimele valurilor seismice din Asia.

DELIA GOMOESCU

FOTBAL PENTRU SPERANTA. Peste 50 de vedete ale fotbalului mondial au sarit in ajutorul oamenilor afectati de catastrofa care a afectat continentul asiatic
Selectionata FIFA, condusa in teren de Ronaldinho, si echipa UEFA, al carei capitan a fost Andrei Sevcenko, s-au confruntat marti seara la Barcelona, pe "Camp Nou", intr-un meci de binefacere, ale carui incasari urmeaza sa fie donate victimelor din Asia.

SPECTACOL. "Prietenii lui Ronaldinho" au castigat cu 6-3 prin golurile marcate de Eto’o (’14 si ’45), Ronaldinho (’19), H. Camara (’60 si ’64) si Cha Doo-Ri (’79). Pentru reprezentativa UEFA au inscris Del Piero (’26), Zola (’50) si Suazo (’59). Inainte de startul partidei, denumita simbolic "Fotbal pentru speranta", jucatorii celor doua echipe au format un cerc la centrul terenului si, tinandu-se de mana, au pastrat un minut de reculegere in memoria celor disparuti. Fotbalistii au reusit sa mentina atmosfera de fair-play pana la final, arbitrul Pierluigi Collina fluierand un singur fault de-a lungul celor 90 de minute de joc. Desi la partida au asistat doar 40.770 de spectatori, care au ocupat mai putin de jumatate din capacitatea stadionului "Camp Nou", actiunea a avut totusi rezultatul scontat. S-au adunat aproximativ opt milioane de euro, care vor fi alocate integral Fondului de solidaritate FIFA/AFC-Tsunami, creat de forul mondial si Confederatia Asiatica de Fotbal.

ECHIPELE
"Prietenii lui Ronaldinho": Dida - Cafu, Song, Radebe, Cordoba - Nakata, Deco, Marquez, Kaka - Ronaldinho, Eto’o. Antrenori: Frank Rijkaard si Carlos Parreira.

Au mai jucat: Kameni, Jaidi, Beasley, Camara, Cha Doo-Ri, Mahdavikia, Park si Martins.

"Prietenii lui Sevcenko": Casillas - Thuram, Deisler, Montero, Kaladze - Beckham, Zidane, Gerrard, Del Piero - Raul, Sevcenko. Antrenori: Arsene Wenger si Marcello Lippi.

Au mai jucat: Toldo, Kompany, Kuffour, Zola, Henry, Litmanen, Vogel, Giuly si H. Sukur.

×
Subiecte în articol: sport