x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Tricolori" decimaţi

"Tricolori" decimaţi

de Mihai Igirosanu    |    Dragos Stoica    |    21 Noi 2007   •   00:00
"Tricolori" decimaţi
Sursa foto: Razvan Pasarica/

Absenţei lui Mutu i se vor adăuga azi pierderile lui Chivu şi Nicoliţă, ambii accidentaţi. De asemenea, Paul Codrea este suspendat pentru cumul de cartonaşe.

Absenţei lui Mutu i se vor adăuga azi pierderile lui Chivu şi Nicoliţă, ambii accidentaţi. De asemenea, Paul Codrea este suspendat pentru cumul de cartonaşe.

Noroc că ecuaţia calificării a fost rezolvată din timp! La ultimul meci din actualele preliminarii, naţionala Romăniei nu va putea conta pe patru dintre titularii obişnuiţi, printre care se numără cele două piese grele Mutu şi Chivu.

NU RISCĂ. Dacă absenţa lui Mutu a fost cunoscută incă din momentul convocărilor pentru dubla cu Bulgaria şi Albania, Chivu a devenit de ieri indisponibil. "Cristi a forţat mult să joace, işi dorea acest lucru, dar nu cred că se mai pune problema. Suntem deja calificaţi şi nu are rost să expunem gratuit jucătorii in acest moment", a declarat ieri Victor Piţurcă. Aceeaşi soartă pare s-o impărtăşească şi stelistul Bănel Nicoliţă. "El a ieşit azi la antrenament, insă la un moment dat a simţit o durere la un picior şi l-am oprit din programul echipei. Aşteptăm să vedem exact despre ce e vorba, dar s-ar putea să iasă şi el din calcule", a spus selecţionerul la conferinţa de presă care a urmat antrenamentului. O situaţie mai specială s-a inregistrat cu mijlocaşul Paul Codrea. Avertizat la Sofia, in partida cu Bulgaria, acesta va fi suspendat pentru cumul de cartonaşe. Cu toate acestea, staff-ul echipei naţionale a aflat de abia luni seară acest lucru, lucru confirmat de Piţurcă: "Ştiam de luni că nu va putea juca. Codrea şi-a manifestat insă dorinţa de a rămăne alături de ceilalţi componenţi ai lotului şi i-am permis acest lucru". Legat de partida cu Albania, selecţionerul s-a arătat convins că "tricolorii" vor avea un meci greu. "Oaspeţii vor incerca să se revanşeze după infrăngerea pe care au suferit-o cu Belarus. Am văzut meciul lor pe video şi pot să spun că Albania s-a aflat la cea mai slabă partidă pe care a făcut-o in actuala campanie", a declarat "Piţi".

REGRET

"Nu-mi convine cănd presa scrie că naţionala Romăniei este dependentă de Mutu! La mine, cel mai mult contează forţa grupului. Prima reprezentativă nu stă intr-un jucător sau altul. In Bulgaria, jucătorii au intrat deconectaţi pe teren, s-a văzut acest lucru, pentru că am luat chiar de la inceputul meciului un gol dintr-o fază de manual. Am şi eu partea mea de vină că nu i-am ţinut mai concentraţi la Sofia"

Victor Piţurcă

selecţioner

Au jucat 10 la 10

Antrenamentul programat ieri la baza de la Mogoşoaia a inceput in jurul orei 11:45, fiind inchis presei timp de o oră şi jumătate. Prima parte, cea in care ziariştii au fost ţinuţi departe de "tricolori", a fost axată pe abordarea tactică a partidei din această seară, pentru ca apoi şedinţa de pregătire să se incheie cu o miuţă disputată de-a latul terenului, intre o formaţie a titularilor echipaţi in verde şi cea a rezervelor. Din cauza indisponibilităţilor lui Chivu şi Nicoliţă, meciul s-a disputat in formulă de zece la zece. Cu toate că la final a fost permis accesul jurnaliştilor in incinta complexului, nici unul dintre jucători nu a acordat declaraţii, oficialii FRF anunţănd că vor aduce in faţa presei doi fotbalişti după incheierea conferinţei selecţionerului Victor Piţurcă. După căteva minute de aşteptare in zadar s-a anunţat că jucătorii nu vor mai veni la intălnirea cu ziariştii, pe motiv că "tricolorii" se aflau deja in duşurile hotelului.

Amicale

Victor Piţurcă a mărturisit că speră să aibă la dispoziţie in primăvară patru amicale: "In februarie avem cu Israel, iar in martie s-ar putea să intălnim Italia. Inaintea turneului final vom juca impotriva Franţei şi imi doresc incă un meci". Selecţionerul s-a arătat dezamăgit de faptul că "tricolorii" pot pierde poziţia de cap de serie pentru preliminariile CM 2010: "Preliminariile CM 2010 vor fi insă foarte grele, pentru că vom intălni două echipe foarte puternice şi doar prima se califică direct".

Contra

După ce Cosmin Contra a declarat că a fost afectat de faptul că selecţionerul nu l-a inclus pe lista jucătorilor convocaţi pentru meciurile cu Bulgaria şi Albania, Victor Piţurcă a părut iritat de afirmaţiile jucătorului: "Nu ştiu dacă el a fost atăt de supărat pe căt s-a scris. Oricum, Contra mai intăi să joace la echipa de club şi vom vedea mai tărziu ce va fi. Trebuie să aibă continuitate la echipa de club".

×
Subiecte în articol: sport