x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport TriValea lui Gigi

TriValea lui Gigi

de Mihai Igirosanu    |    Andrei Nicolescu    |    25 Noi 2005   •   00:00
TriValea lui Gigi

Finantatorul Stelei, Gigi Becali, se afla in negocieri avansate cu autoritatile din Pitesti pentru achizitionarea pachetului majoritar de la FC Arges.

Totusi, pe langa rezolvarea tratativelor pentru preluarea clubului din Trivale, Becali mai trebuie sa se "rupa" definitiv de Steaua, deoarece, conform regulamentului FIFA, nu are dreptul sa fie proprietar la doua cluburi.

LUPTA. Momentan, actionari majoritari la FC Arges sunt Consiliul Judetean, cu 36% din actiuni, si Consiliul Local Pitesti, cu 24%. Ceilalti actionari sunt firme private. Alaturi de Gigi Becali, gruparea pitesteana a mai trezit si interesul vicepresedintelui dinamovist Gigi Netoiu, care a purtat si el discutii cu primarul Pitestiului, Tudor Pendiuc.

AMBITIE. "In cateva zile voi face si o oferta scrisa. Vreau ca, anul viitor, cel tarziu, FC Arges sa joace in cupele europene. Nu va fi un «satelit» al Stelei. Nu vreau sa-mi bat joc de acest oras. Va fi totusi o colaborare cu Steaua, acolo unde sunt verii mei, in sensul ca Steaua va imprumuta anumiti jucatori de la FC Arges, carora evoluand in cupele europene, le va creste cota si vor fi vanduti nu de Steaua, ci de FC Arges", a declarat Becali. Din cate se pare, societatea Avicola Iasi, unde finantatorul Stelei e actionar majoritar, va deveni sponsorul principal al clubului pitestean.

"PARA" VREA PATRU VICTORII
Mijlocasul Sorin Paraschiv, care va reintra in echipa lui Oleg Protasov in partida de la Petrosani, de sambata, cu Jiul, a declarat ca ros-albastrii tintesc victoria in ultimele patru meciuri pe care le mai au de disputat pana la pauza competitionala din aceasta iarna.

"Vreau sa le facem o bucurie suporterilor nostri, sa terminam turul pe locul 1 si sa ne gandim deja la primavara europeana", a spus Paraschiv. Steaua mai are de disputat doua meciuri in turul campionatului, cu Jiul si cu FC Vaslui (acasa), si doua in grupa C a Cupei UEFA, cu Halmstad, in Ghencea, si la Berlin, cu Hertha.
×
Subiecte în articol: sport