x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "U" Craiova - Brazilieni second-hand

"U" Craiova - Brazilieni second-hand

24 Feb 2005   •   00:00

Candva o pepiniera a fotbalului romanesc, Craiova a ajuns in ultimii ani sa-si caute jucatori in cele mai indepartate colturi ale lumii. Dintre stranierii adusi, cei mai multi, sapte, au venit din Brazilia.

VICENTIU NEAGOE

TEAPA. Ca mai toti brazilienii de la echipa, si Leandro a fost o deziluzie totala
INCEPUT. "Brazilienizarea" Craiovei a inceput cand Dinel Staicu a preluat echipa, in iulie 2002, atunci fiind adusi Leandro Alves Da Cunha, Marcio Silverio Martin si Renato Radojan. Ultimii doi nici nu au apucat sa imbrace tricoul Stiintei, doar Leandro evoluand de cateva ori, dar neconvingator. A urmat Barbosa da Silva, poreclit "Animalul" din cauza staturii sale impresionante. Jucatorul venit de la Como a evoluat impresionant in cateva meciuri amicale, dar nu a fost oprit in lot deoarece oficialii olteni au zis ca acesta are probleme psihice. Motivul real era insa suma "piperata" de transfer, 300.000 de dolari. In vara anului trecut a fost adus cu surle si trambite la Craiova un alt brazilian, Rubenilson Monteiro Ferreira. Acesta a fost dat afara dupa ce a inscris un singur gol in tur.

LE-A PUS CLAUZA DE CLIMA
In pauza de iarna, la echipa au mai sosit inca doi jucatori "cariocas": Mario Marquinhos, care joaca mijlocas stanga, si atacantul Edu Magri. Acestia au semnat deja contracte cu Universitatea, evoluand deja in doua meciuri amicale. Edu a si marcat intr-una din aceste partide, impotriva lui FC Caracal, iar Marquinhos se anunta a fi un mijlocas de clasa. Cu toate acestea, antrenorul Pavel Badea pare circumspect in ceea ce-i priveste pe cei doi, iar Dinel Staicu a introdus in contractele lor o clauza de "clima": daca nu se vor adapta la frigul din Romania, brazilienii vor pleca fara a primi nici un ban.

×
Subiecte în articol: sport