x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport UEFA a decis să nu extindă numărul echipelor de la turneul final al Campionatului European de fotbal

UEFA a decis să nu extindă numărul echipelor de la turneul final al Campionatului European de fotbal

09 Oct 2022   •   20:00
UEFA a decis să nu extindă numărul echipelor de la turneul final al Campionatului European de fotbal
Sursa foto: lexaarts/Getty Images/iStockphoto

UEFA a decis să nu extindă numărul echipelor de la turneul final al Campionatului European de fotbal. Oficialii europeni au considerat că acordarea de locuri pentru mai mult de jumătate din cele 55 de țări la turneul final ar fi „devalorizat” calificările, potrivit Sky News.

Uniunea Asociațiilor Europene de Fotbal (UEFA) a decis să nu extindă numărul participantelor de la Campionatul European de la 24 la 32 de echipe.

Acordarea de locuri pentru mai mult de jumătate din cele 55 de țări ale UEFA la turneul final organizat din patru în patru ani ar fi devalorizat calificările sau ar fi necesitat o revizuire a formatului pentru a se asigura că meciurile rămân atractive.

Ca urmare, UEFA nu intenționează în prezent să adauge alte opt finaliste după ce a trecut de la 16 la 24 de echipe la Euro 2016, scrie Mediafax

Membrii UEFA au aprobat menținerea unui turneu final cu 24 de echipe în cadrul unei întâlniri de sâmbătă. Poziția urmează să fie propusă echipelor naționale pentru a fi aprobată de către comitetul executiv UEFA.

Reuniunea liderilor fotbalului european a avut loc la Frankfurt, înaintea tragerii la sorți de duminică pentru calificarea la Euro 2024. Turneul final se va desfășura în Germania.

 

×
Subiecte în articol: uefa