x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport UEFA - Hoeness se ia de Platini

UEFA - Hoeness se ia de Platini

de Daniel Stan    |    09 Feb 2007   •   00:00
UEFA - Hoeness se ia de Platini

Managerul general al campioanei Germaniei, Bayern München, l-a criticat dur pe francez, care a anuntat ca doreste sa faca o reforma in Liga Campionilor. Ales la data de 26 ianuarie in functia de presedinte al UEFA, dupa ce a reusit sa se impuna in fata suedezului Lennart Johansson, aflat de 28 de ani in fruntea forului european, Michel Platini a fost criticat pentru prima data.

ACUZE. Francezul a anuntat ca actualul sistem de disputare a Ligii Campionilor trebuie modificat, dorindu-si in mod special ca echipele mici sa aiba o sansa in fata marilor puteri din Europa. Concret, Platini sugereaza ca echipele clasate pe pozitiile 4 in campionatele puternice sa evolueze in Cupa UEFA, iar locurile ramase vacante sa fie ocupate de formatii din tarile mici. Contestatarii acestei idei nu au ramas datori, iar managerul general al lui Bayern München, Uli Hoenes, l-a criticat dur pe Platini. "Daca Platini a fost ales, este ca 80% din voturi au venit de la tarile mici din Europa de Est. A fost foarte usor sa le convinga sa-l voteze. A facut multe promisiuni, dar consider ca reforma sa in cazul Ligii Campionilor privind favorizarea echipelor mici in detrimentul celor mari este o idee proasta", a declarat Hoeness.

Oficialul campioanei Germaniei a amenintat chiar ca fotbalul poate functiona si fara UEFA: "Platini vrea tot timpul sa se bata cu echipele mari, insa nimeni nu ar vrea sa vada o finala de Liga intre Rosenborg si Legia Varsovia. Este important ca lupta pentru cei mici, dar mai importanta este legea cererii si ofertei. Platini sa stie un lucru: fara cluburi, nimic nu functioneaza, dar fara UEFA, totul poate functiona". Recent, Uli Hoeness a atacat si fotbalul romanesc, sustinand ca nu este normal ca Romania sa se afle inaintea Germaniei in clasamentul coeficientilor UEFA, in baza caruia se stabileste numarul de echipe participante in Liga Campionilor.

CONTRA VIOLENTEI
Comisia Europeana l-a invitat ieri pe Michel Platini pentru a discuta in legatura cu modalitatea de combatere a huliganismului si a rasismului de pe stadioanele din Europa. "Vrem sa discutam cu domnul Platini despre cat de mult se pot implica autoritatile in ajutarea cluburilor, in cooperare cu UEFA, si daca este posibil cu fun cluburile", a precizat purtatorul de cuvand al comisiei. Michel Platini a declarat ca sustine masurile propuse de federatia italiana, dupa incidentele din week-end-ul trecut. Alte masuri pe care UEFA si FIFA intentioneaza sa le ia prevad ca accesul pe stadioane al suporterilor echipelor-oaspete sa fie interzis sau restrictionat, precum si pedepse cu inchisoarea pentru huligani si interzicerea ca oficialii cluburilor sa finanteze grupurile de fani.

×
Subiecte în articol: sport uefa platini