x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ujpest – Steaua: Noapte albă la Budapesta

Ujpest – Steaua: Noapte albă la Budapesta

de Mihai Igirosanu    |    24 Iul 2009   •   00:00
Ujpest – Steaua: Noapte albă la Budapesta
Sursa foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor/Intact Images

Jucătorii, antrenorii şi oficialii "roş-albaştrilor" n-au prea dormit în noaptea de miercuri spre joi. Cazaţi la Hotelul Sofitel din Budapesta, steliştii au fost treziţi în jurul orei 1:00 din cauza unei alarme cu bombă.



Treziţi din somn de bătăile în uşă ale poliţiştilor budapestani, care au evacuat tot etajul 1 al hotelului, steliştii au fost obligaţi să-şi petreacă ore întregi aşteptând încheierea căutărilor pe holuri sau chiar în faţa stabilimentului. Întreaga operaţiune a durat până în jurul orei 5:00, concluzia fiind una evidentă încă din start: alarmă falsă.

BĂNUIELI DE COMPLOT
Preşedintele Stelei, Valeriu Argăseală, a dezvăluit şirul evenimentelor. "S-a început controlul la echipa noastră în camere, în jurul orei 0:00-1:00, iar explicaţia a fost că noi suntem ţinta. N-am mai trecut niciodată prin aşa ceva. Nu exista nici un fel de ambulanţă, de poliţist prin zonă. Când a început această acţiune, eu am sunat la ambasadă, la observatorul UEFA, ca să ştie că este vorba despre un eveniment important. El ne-a zis să-l ţinem la curent cu orice eventuală problemă care apare, să ştie despre ce e vorba. La ora 4:00 l-am sunat când s-a încheiat acţiunea, iar la ora 10:00 ne-am întâlnit pentru a discuta. S-a hotărât că ar fi mai bine, din toate punctele de vedere, ca partida să se desfăşoare la aceeaşi oră la care era programată. Jucătorii nu vor avea probleme, pentru că acum se odihnesc".

Team-managerul echipei din Ghencea, Renzo Rossi, a fost mai vehement: "Eu cred că a fost ceva intenţionat, aici unde suntem noi este o zonă centrală, unde sunt multe hoteluri, dar numai al nostru a fost evacuat. La 3:00 fără un sfert a început evacuarea, dar pe mine m-a surprins că jandarmii când au venit au vrut să verifice camerele jucătorilor, de parcă noi ne aduceam bomba în cameră. Nu poţi să controlezi doar camerele jucătorilor!".


Ungurii acuză Steaua de premeditare
Preşedintele Clubului Ujpest, Joe Borocs, a oferit ieri o declaraţie-şoc, acuzând gruparea din Ghencea că ar fi premeditat incidentul de noaptea trecută! "Steaua a pus totul la cale ca să distragă atenţia UEFA după incidentele din tur. Nici nu se compară incidentele din tur cu cel de miercuri noapte. Fanii Stelei au jignit o întreagă naţiune cu bannerul din tur şi sunt revoltat că nimeni de la Steaua nu şi-a cerut scuze. E o glumiţă ce li s-a întâmplat lor azi-noapte faţă de ce ni s-a întâmplat nouă în tur!". "Alarma cu bombă de la hotel nu reprezintă altceva decât un răspuns la acel banner pe care galeria Stelei l-a făcut special pentru galeria lui Ujpest", a declarat ieri la prânz patronul "roş-albaştrilor", Gigi Becali.


Incidente între fani şi poliţişti
Îmbarcaţi la bordul unor autocare, cei aproximativ 500 de suporteri ai Stelei au intrat pe teritoriul Ungariei în jurul orei 15:00, ora României, fiind conduşi direct într-un parc din apropierea Stadionului Szusza Ferenc, unde li s-a oferit mâncare şi apă. Miercuri noapte, judeţul Argeş, ultraşii "roş-albaştrilor" s-au încăierat cu forţele de ordine. Iritaţi de faptul că jandarmii le-au refuzat un popas, suporterii au luat la bătaie un poliţist. Oamenii legii au utilizat gaze lacrimogene şi au tras focuri de armă pentru a-i potoli pe fani.

×
Subiecte în articol: sport steaua ujpest