x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ujpest – Steaua: Scoţienii la rând

Ujpest – Steaua: Scoţienii la rând

de Mihai Igirosanu    |    25 Iul 2009   •   00:00
Ujpest – Steaua: Scoţienii la rând
Sursa foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor/Intact Images

Scăpată cu bine de la Budapesta, Steaua se pregăteşte deja pentru prima manşă a "dublei" cu scoţienii de la Motherwell, din turul 3 preliminar al Europa League, programată joia viitoare, în Ghencea.



Trupa lui Cristiano Bergodi a rezolvat calificarea de la jumătatea reprizei secunde, însă confruntarea din capitala Ungariei a fost mult mai interesantă prin prisma evenimentelor din tribune. Steaua a înregistrat totuşi câteva pierderi în urma dublei întâlniri cu Ujpest. Kapetanos, Toja şi Petre Marin vor rata primul meci cu Motherwell, din cauza cumulului de cartonaşe galbene, iar Bicfalvi va sta şi el doar în tribună după ce s-a accidentat grav la Budapesta.

NAZISM LA BUDAPESTA
Agenţia ungară MTI a notat ieri că o parte dintre suporterii lui Ujpest i-au făcut "ţigani" pe români şi precizează că pe Stadionul Szusza Ferenc s-a auzit şi salutul nazist "Sieg Heil". "Unii din fanii lui Ujpest s-au urcat în pauză pe garduri şi au aruncat cu dispozitive pirotehnice către sectorul ocupat de suporterii români, care şi ei la rândul lor au început să arunce cu scaune în direcţia susţinătorilor maghiari. Poliţia a folosit gaze lacrimogene pentru a restabili ordinea". Potrivit MTI, la sfârşitul meciului, Poliţia a fost din nou nevoită să utilizeze gaze lacrimogene pentru a-i ţine în frâu pe furioşii fani maghiari, care au încercat să se apropie de suporterii Stelei.


Motherwell respectă Steaua
Viitoarea adversară a Stelei, Motherwell, este una dintre cele mai vechi din fotbalul scoţian, dar are în palmares un singur titlu de campioană, obţinut în urmă cu 77 de ani. După victoria cu 8-1 în faţa albanezilor de la Flamurtari, antrenorul lui Motherwell, Jim Gannon, a declarat: "Steaua are un pedigree european bun, dar îmi place să cred că îi vom da o replică bună. Am văzut această echipă jucând în cupele europene şi pot spune că respect formaţiile din estul Europei, pentru că ştiu să joace. Steaua are întotdeauna modalităţi diferite de a desface apărările adverse şi va trebui să studiez acest aspect", a declarat Gannon pentru Daily Record. Motherwell a pătruns în Europa League doar datorită fair-play-ului, echipa ocupând doar locul 7 în ultima ediţie a campionatului scoţian.

×
Subiecte în articol: sport steaua ujpest motherwell