x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Un grup de mafioţi a încercat să achiziţioneze Lazio Roma

Un grup de mafioţi a încercat să achiziţioneze Lazio Roma

de Ovidiu Ciutescu    |    22 Iul 2008   •   00:00
Un grup de mafioţi a încercat să achiziţioneze Lazio Roma

13:46 • Lazio Roma, grupare la care evoluează şi românul Ştefan Radu, a fost la un pas de a fi achiziţionată de un consorţiu patronat de mafia italiană. Conform presei din Italia, banii cu care urma să fie achiziţionat clubul erau obţinuţi în urma unor acţiuni prin violenţă şi intimidare.

Lazio Roma, grupare la care evoluează şi românul Ştefan Radu, a fost la un pas de a fi achiziţionată de un consorţiu patronat de mafia italiană. Conform presei din Italia, banii cu care urma să fie achiziţionat clubul erau obţinuţi în urma unor acţiuni prin violenţă şi intimidare.

 

 

 

PLAN DEJUCAT. Clanul Casalesi, care face parte din Camorra, mafia napoletană, a realizat un plan care viza achiziţionarea clubului de fotbal, plan care a fost descoperit de poliţie, care a efectuat şi zece arestări în cadrul unei operaţiuni secrete intitulată "Aripi frânte". Persoanele arestate sunt de naţionalitate italiană, dar şi străini.  În 2006, preşedintele lui Lazio, Claudio Lotito, a intrat sub protecţia poliţiei după ce a primit ameniţări din partea unor suporteri, care au vrut să-l forţeze să vîndă clubul unui consorţiu deţinut de fostul jucător şi preşedinte al echipei, Giorgio Chinaglia. Acesta a dispărut, în timp ce Lotito a fost acuzat că a comis unele ilegalităţi în privinţa acţiunilor.

 

×
Subiecte în articol: sport