x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Un orfan roman, campion in SUA

Un orfan roman, campion in SUA

27 Ian 2005   •   00:00

Soarta i-a suras unui orfan roman, care a fost adoptat in 1994 de un cuplu de americani. Acum, el este unul dintre cei mai buni luptatori din statul american Washington.

IRINA CRISTEA, CATALIN FAINISI

INVINGATOR. Ionica Hanson (centru) s-a obisnuit deja cu primul loc, intentionand sa devina campionul statului american Washington la lupte
Uneori, norocul le surade si celor prigoniti de soarta. Cel mai bun exemplu pentru aceasta afirmatie se numeste Ionica Hanson, un orfan roman care a fost adoptat de o familie de americani din Seattle pe vremea cand era un pusti. Avea doar 8 ani cand sotii Hanson l-au vazut intr-un documentar despre Romania si au venit la Satu-Mare pentru a-i oferi o viata mai buna decat cea din orfelinatul unde nu manca de ajuns.

CAMPION. Legatura sa cu sportul este aceea ca a devenit de doua ori campion la intrecerile de lupte dintre liceele din statul Washington si este calificat la campionatele zonale, din luna februarie, unde spera sa obtina al treilea titlu. La categoria sa, 18 ani si 70 kg, el ar putea deveni primul luptator al statului Washington care obtine titularizarea pentru campionatele federale. Sportivul e foarte apreciat de antrenorul sau, Josh Kuish, care considera ca are ceva specific care-l ghideaza in viata, care provine din copilaria sa nefericita. "Nu-i place sa piarda si cred ca acest lucru l-a invatat de unde vine", spune americanul, mandru ca elevul sau este al treilea la categoria sa in SUA.

A CRESCUT IN ORFELINAT
Inca de cand s-a nascut, Ionica a crescut intr-un orfelinat din Satu-Mare, nu si-a cunoscut niciodata mama naturala, iar tatal sau a murit inainte ca el sa se nasca, fiind accidentat mortal de un autobuz. Pentru a se hrani, el a spalat pe jos, a carat gunoi si a suferit din cauza chinurilor la care era supus de copiii mai mari din orfelinat. Ajungerea in SUA s-a datorat lui Ron si Jayne Hanson, care au decis sa-l adopte dupa ce au vazut un documentar realizat in Romania de Asociatia Mondiala a Copiilor si Parintilor. De asemenea, sportivul intentioneaza sa studieze managementul afacerilor la Colegiul North Idaho, canta la pian si iubeste arta renascentista.

×
Subiecte în articol: sport