x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Venim sa castigam"

"Venim sa castigam"

21 Feb 2005   •   00:00

Fundasul olandez al lui FC Barcelona crede in victoria selectionatei "orange" la Bucuresti si nu se gandeste decat la faptul ca partida din 26 martie este de o importanta capitala.

CATALIN FAINISI, BETHLEM BORONAT - Barcelona

OPTIMIST. Giovanni van Bronckhorst ii explica ziaristei catalane de ce Olanda trebuie sa invinga la Bucuresti
Prezenta pe celebra arena "Camp Nou" din Barcelona echivaleaza cu o revelatie atat pentru un ziarist, cat si pentru multi iubitori de fotbal. Este stadionul pe care au stralucit, pe langa marile vedete ale "sportului-rege", cei mai titrati fotbalisti romani din toate timpurile, Gica Hagi si Gica Popescu. Tribunele impunatoare iti amintesc de ce este fotbalul atat de iubit pe mapamond, la fel ca si lojile luxoase si trofeele insirate peste tot.

SERIOZITATE. In fiecare zi de vineri, la club se organizeaza o conferinta de presa, la care toti jucatorii sunt obligati sa raspunda fara a cracni intrebarilor ziaristilor catalani. Este uimitor sa-l vezi pe marele capitan al echipei "blaugrana", Carles Puyol, asteptand umil, in spatele pupitrului, sa fie chestionat de reprezentantii presei, in mainile carora el pare o papusa.

AMABIL. Pe holurile clubului se afla Giovanni van Bronckhorst, fundasul olandez al Barcelonei, care va juca, la 26 martie, impotriva Romaniei, la Bucuresti. Volubilitatea si simpatia jucatorului uneia dintre cele mai mari echipe din istoria fotbalului mondial te determina sa respecti profesionalismul acestor jucatori crescuti in sistemul civilizat al acestui sport.

REVENIRE
Atunci cand vorbeste despre FC Barcelona, van Bronckhorst pune totul la superlativ. "La echipa totul merge acum ca pe roate. Mana lui Frank Rijkaard s-a vazut, iar jucatorii si-au recapatat pofta de fotbal. Eu, de asemenea, ma simt excelent si mi-am regasit jocul care m-a consacrat. Trebuie sa muncim in continuare, fiindca mai e mult din acest sezon si toti rivalii nostri sunt imprevizibili", spune cel supranumit "Gio" de fani. De asemenea, acesta spera ca, la sfarsitul sezonului, Barcelona sa obtina primul trofeu dupa o "seceta" de sapte ani.

"Ne va fi usor fara Mutu si fara Chivu"

Jurnalul National: Giovanni, cum vezi partida cu Romania, de la Bucuresti?
Giovanni van Bronckhorst: Nu ne va fi usor deloc. Olanda nu vrea surprize in fata Romaniei, iar acesta este motivul pentru care deja suntem conectati la importanta acestei partide. Noi vrem neaparat cele trei puncte puse in joc la Bucuresti.

Care sunt cei mai periculosi fotbalisti romani in viziunea ta?
Pot spune ca fara Chivu si fara Mutu in echipa Romaniei ne va fi mai usor, desi trebuie sa recunosc faptul ca aveti o echipa foarte puternica, in fata careia trebuie sa fii mereu atent. Romanii ne pot surprinde in orice moment!

Nu numai Chivu si Mutu alcatuiesc echipa Romaniei.
Asa e, si eu stiu foarte bine asta. Am avut ocazia sa intalnesc in mod direct o parte din jucatorii romani de la Sahtior Donetk, in Liga Campionilor. Mi-a placut mult de Ciprian Marica, un jucator de mare viitor.

Ce stii despre fotbalul nostru?
In Romania apar mereu fotbalisti noi cu calitati deosebite si e dificil sa-i cunosti pe toti. E greu sa fii la zi cu toate evenimentele din ligile rivalelor tale, cum ar fi prima divizie romaneasca. Au calitati deosebite si sunt foarte periculosi.

Ai vorbit cu Marco van Basten despre meci?
Pentru moment, nu am stabilit o strategie pentru partida si n-am purtat nici o discutie. Tehnica mea de a pregati partidele internationale este alta: muncesc foarte mult cu Barcelona pentru a obtine rezultate excelente si pentru a-mi pastra forma. Sper ca la Bucuresti sa-i "contaminez" cu starea mea de spirit excelenta si pe colegii mei de la echipa nationala.
×
Subiecte în articol: sport