x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Veniţi la stadion! Merită!

Veniţi la stadion! Merită!

de Mihai Igirosanu    |    29 Sep 2009   •   00:00
Veniţi la stadion! Merită!
Sursa foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor/Intact Images

Înfrântă la Sevilla, în meciul de debut din Grupa G a Ligii Campionilor, campioana României, Unirea Urziceni, va încerca în această seară să obţină primele puncte. Meciul cu VfB Stuttgart, transmis în direct de TVR 1, va avea loc în Ghencea.



Cu o zi înaintea confruntării cu şvabii pregătiţi de Markus Babbel, antrenorul ialomiţenilor, Dan Petrescu, a încercat să-şi motiveze jucătorii. "Este primul meci pentru noi în România. Nu putem spune că jucăm pe teren propriu. Jucătorii trebuie să uite că sunt debutanţi, acum ştim ce să facem. E clar că adversarul pleacă cu prima şansă, dar şi noi trebuie să o jucăm pe a noastră. Mentalitatea nemţilor este de a se gândi numai la jocul lor, nu la al adversarilor. Jucătorii noştri pot să-i surprindă, dar trebuie să ne autodepăşim", a declarat "Bursucul".

Din câte se pare, una dintre mutările-surpriză pe care le pregăteşte antrenorul Unirii este aceea de a alinia un prim "11" cu o linie de trei atacanţi: Dacian Varga şi Raul Rusescu încadrându-l pe Marius Bilaşco. Unirea Urziceni a efectuat ieri antrenamentul oficial pe stadionul din B-dul Ghencea, acolo unde în această seară nu se aşteaptă prea mulţi spectatori, vânzarea biletelor mergând extrem de slab. Din acest motiv, oficialii grupării din Urziceni sunt foarte îngrijoraţi, prevestind un record negativ pentru Liga Campionilor.

MĂSURI PENTRU VICTORIE
Tehnicianul echipei campioane a mai afirmat că se va gândi serios în această seară pentru a găsi modalitatea de a-i surprinde pe nemţi. "Trebuie să fac ceva special pentru acest meci, să-i mut pe jucători câte cinci în cameră, să mâncăm altceva, nu ştiu încă. Ar trebui să avem 15 jucători de câmp să-i blocăm pe nemţi, dar, din păcate, regulamentul permite doar zece jucători", a mai spus Petrescu.

"Sperăm să avem şi ceva suporteri care să ne ajute cât de cât, ar fi extraordinar pentru jucători. Am puţină nostalgie când vin în Ghencea, pe vremea mea condiţiile nu erau la fel de bune. Şi terenul e mult mai bun", a apreciat acesta. Prezent la conferinţa oficială de presă, programată ieri, atacantul Marius Bilaşco a afirmat că aşteaptă cât mai mulţi suporteri la stadion.

"Sper ca în meciul cu Stuttgart să obţinem primele puncte. Pentru asta ne-am pregătit încă după meciul cu Astra. Sper să nu fiu singurul care se bate cu fundaşii adverşi, vreau să ajungă şi ceilalţi colegi. Încercăm să le găsim punctele slabe, însă Stuttgart este o echipă foarte puternică şi va fi un meci foarte greu. Îmi doresc ca pe ultima sută de metri să vină cât mai mulţi suporteri pe stadion." Până aseară, se vânduseră circa 3.000 de bilete.


Spioni de lux
În încercarea de a afla secretele nemţilor, Dan Petrescu a dezvăluit că s-a consultat cu selecţionerul Răzvan Lucescu, dar şi cu antrenorul celor de la FC Timişoara, Ioan Ovidiu Sabău, adversar cu VfB Stuttgart în play-off-ul Ligii Campionilor. "Orice sfat e bine venit, nu-mi place să spun că le ştiu pe toate. Răzvan Lucescu şi Neluţu Sabău m-au ajutat, dacă va fi bine, va fi şi meritul lor." Delegaţia celor de la Stuttgart a sosit ieri, în jurul orei 14:30, printre cei care au făcut deplasarea numărându-se şi Jens Lehmann şi Aleksandr Hleb, jucători care nu vor putea fi folosiţi de antrenorul Markus Babbel.


Avantaj "Bursucul"
Antrenorul Unirii, Dan Petrescu, are în palmares o victorie în faţa celor de la Stuttgart, obţinută în perioada când era jucător la Chelsea. Partida s-a disputat în finala Cupei Cupelor, ediţia 1997-1998, iar singurul gol al meciului a fost înscris de actualul antrenor al lui West Ham United, Gianfranco Zola. De asemenea, jucătorul Dan Petrescu l-a înfruntat la EURO 2000 pe actualul tehnician al lui Stuttgart, Markus Babbel, în remiza cu Germania, de la Liege, 1-1, dar şi cu echipa de club, Bradford, cu care a pierdut însă în faţa lui Liverpool, scor 0-1, pe Anfield Road.




Liga campionilor
Etapa 2
AZI
GRUPA E
Fiorentina - Liverpool (Boom Sport Two)
Arbitru: Felix Brych (Germania)
Debrecen - Olympique Lyon
Arbitru: Tom Henning Ovrebo (Norvegia)
Clasament: 1. Liverpool 3p; 2. Lyon 3p; 3. Fiorentina 0p; 4. Debrecen 0p.
GRUPA F
Rubin Kazan - Inter Milano (Boom Sport Two) (ora 19:30)
Arbitru: Terje Hauge (Norvegia)
FC Barcelona - Dinamo Kiev (Boom Sport One)
Arbitru: Bjorn Kuipers (Olanda)
Clasament: 1. Dinamo Kiev 3p;2. Barcelona 1p; 3. Inter 1p; 4. Rubin 0p.
GRUPA G
Unirea Urziceni - VfB Stuttgart (TVR 1)
Arbitru: Laurent Duhamel (Franţa)
Glasgow Rangers - FC Sevilla (Boom Sport 3)
Arbitru: Jonas Eriksson (Suedia)
Clasament: 1. Sevilla 3p; 2. Glasgow Rangers 1p; 3. Stuttgart 1p; 4. Unirea 0p.
GRUPA H
Arsenal - Olympiakos Pireu (Boom Sport 4)
Arbitru: Stephane Lannoy (Franţa)
AZ Alkmaar - Standard Liege
Arbitru: Wolfgang Stark (Germania)
Clasament: 1. Arsenal 3p; 2. Olympiakos 3p; 3. Standard 0p; 4. Alkmaar 0p.
Meciurile încep la ora 21:45

MÂINE
GRUPA
Bayern München - Juventus (TVR 1)
Arbitru: Howard Webb (Anglia)
Bordeaux - Maccabi Haifa
Arbitru: Eric Braamhaar (Olanda)
Clasament: 1. Bayern 3p; 2. Bordeaux 1p; 3. Juventus 1p; 4. Maccabi Haifa 0p.
GRUPA B
ŢSKA Moscova - Beşiktaş (Boom Sport Two) (ora 19:30)
Arbitru: Manuel Mejuto Gonzalez (Spania)
Manchester United - VfL Wolfsburg (Boom Sport Two)
Arbitru: Viktor Kassai (Ungaria)
Clasament: 1. Wolfsburg 3p; 2. Manchester United 3p; 3. Beşiktaş 0p; 4. ŢSKA Moscova 0p.
GRUPA C
AC Milan - FC Zürich (Boom Sport 3)
Arbitru: Florian Meyer (Germania)
Real Madrid - Marseille (Boom Sport One)
Arbitru: Martin Hansson (Suedia)
Clasament: 1. Real Madrid 3p; 2. AC Milan 3p; 3. Marseille 0p; 4. FC Zürich 0p.
GRUPA D
Apoel Nicosia - Chelsea
Arbitru: Bertrand Layec (Franţa)
FC Porto - Atletico Madrid (Boom Sport 4)
Arbitru: Nicola Rizzoli (Italia)
Clasament: 1. Chelsea 3p; 2. Atletico 1p; 3. APOEL 1p; 4. Porto 0p.
Meciurile încep la ora 21:45

×
Subiecte în articol: sport unirea - vfb stuttgart