x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Victorie la UEFA - Nasul, ales in Comitetul Executiv

Victorie la UEFA - Nasul, ales in Comitetul Executiv

de Delia Gomoescu    |    27 Ian 2007   •   00:00
Victorie la UEFA - Nasul, ales in Comitetul Executiv

Un roman in conducerea fotbalului european. Michel Platini si Mircea Sandu vor fi colegi. Francezul este noul presedinte al forului european, iar Nasu’ a fost ales in Comitetul Executiv.

Presedintele FRF Mircea Sandu a obtinut 32 de voturi, fiind al treilea in ordinea preferintelor alegatorilor. El va fi coleg in cadrul Comitetului Executiv cu urmatorii: spaniolul Angel Maria Villar, turcul Senes Erzik, maltezul Joseph Mifsud, portughezul Gilberto Madail si ucraineanul Grigori Surkis.

Presedintele LPF, Dumitru Dragomir, e convins ca Mircea Sandu va avea tot sprijinul noului presedinte al UEFA. "Stiam de la intrunirea presedintilor din Est de la Intercontinental ca Platini va iesi presedinte. Francezul stie ca Sandu a facut lobby la Bucuresti pentru alegerea sa", a spus Dragomir. "Daca ma temeam de tradari? La asemenea alegeri trebuie sa iti iei o marja de 20 la suta, sa zicem", a spus Sandu, care la nivel international, este delegat UEFA si FIFA, dar si vicepresedinte al Comisiei UEFA pentru echipele nationale.
Victoria lui Michel Platini in fata lui Lennart Johansson
In ceea ce-l priveste pe Michel Platini, din cei 52 de membri ai UEFA, 27 au votat in favoarea francezului, 23 l-au ales pe Lennart Johansson, iar doi s-au abtinut. Astfel, suedezul paraseste sefia UEFA dupa 17 ani, insa, el a fost propus pentru functia de presedinte de onoare chiar de Platini. Michel Platini s-a nascut la 21 iunie 1955, fiind unul dintre cei mai mari fotbalisti francezi, de trei ori castigator al Balonului de Aur (1983, 1984, 1985). In cariera de conducator, Platini a fost copresedinte al Comitetului francez de organizare al CM 1998. Din 2001 este vicepresedinte al Federatiei Franceze de Fotbal (FFF), iar din 2005 se ocupa de departamentul international. Este consilier special al presedintelui FIFA, Joseph Blatter.

PESTE ASTEPTARI
"Ma asteptam sa fiu ales. Am avut sustinere buna, Ionut Lupescu si Adalbaert Kassai mi-au facut o campanie buna, iar alianta federatiilor din estul Europei a dat roade. Estimasem un numar de 30 de voturi si au iesit 32"
  • Mircea Sandu, presedinte FRF

    AVENTURA
    "Cand eram fotbalist, dupa o victorie, primeam o cupa si faceam turul terenului. Acum, este o mare victorie pentru mine, dar nu fac turul terenului. Aventura incepe"
  • Michel Platini, presedinte UEFA

    COLABORARE
    "Rezultatul nu ma surprinde. Ma bucur ca voi colabora cu cineva care are aceeasi viziune despre fotbal ca si mine"
  • Joseph Blatter, presedinte FIFA
  • ×
    Subiecte în articol: sport presedinte uefa platini michel platini