x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport VIDEO/ O oră de amatorism

VIDEO/ O oră de amatorism

de Daniel Stan    |    11 Sep 2008   •   00:00
VIDEO/ O oră de amatorism

INSULELE FEROE – ROMÂNIA 0-1  ●  Victorie, dar pasa neagră continuă
"Tricolorii", rămaşi cu un om mai puţin după eliminarea lui Ghionea, au cîştigat primul joc din preliminariile pentru CM, însă au sfîrşit apărîndu-se cu întreaga echipă şi cu Lobonţ salvînd în prelungiri în situaţie de unu la unu.



INSULELE FEROE – ROMÂNIA 0-1  ●  Victorie, dar pasa neagră continuă
"Tricolorii", rămaşi cu un om mai puţin după eliminarea lui Ghionea, au cîştigat primul joc din preliminariile pentru CM, însă au sfîrşit apărîndu-se cu întreaga echipă şi cu Lobonţ salvînd în prelungiri în situaţie de unu la unu.

A marcat: Cociş (’59)
Stadion: "Torsvollur"
Spectatori: 1.000
Eliminat: Ghionea (’47)
Arbitri: M. Strahonja – Z. Grgec, I. Krmar

Ruşinea păţită cu patru zile mai devreme în faţa Lituaniei, 0-3 pe teren propriu, a fost aproape să aibă continuare şi în ceaţa din Insulele Feroe. În cele din urmă a ieşit bine pentru Victor Piţurcă, un selecţioner care şi-a jucat postul aseară.

SALVATORII. Tehnicianul echipei reprezentative a forţat din start, însă improvizaţiile l-au trădat. O dată cu trecerea timpului, precipitarea şi-a făcut loc în jocul "tricolorilor". Marius Niculae l-a făcut erou pe portarul feroez în două situaţii, spre disperarea băncii tehnice. "Va fi foarte greu, am văzut meciul lor cu Serbia şi se apără foarte bine", avertiza directorul general, Ionuţ Lupescu. Adevăratele probleme au apărut după eliminarea stupidă a lui Ghionea, imediat după pauză, însă salvarea a venit de la Cociş, care a spălat ruşinea după o fază creată de Aliuţă. Putea fi şi mai rău, însă Lobonţ a blocat un jucător din Feroe scăpat singur, în minutele de prelungiri. "Aşa sîntem noi, românii, ne complicăm viaţa singuri. E bine că a ieşit bine, dacă se poate spune aşa", a declarat, la final, căpitanul Cosmin Contra.

ECHIPELE
Feroe: Mikkelsen – D. Jacobsen (’80 Lokin), Davidsen, Danielsen, Egil Bo – Thomassen, Borg, Ch. Jacobsen, Samuelsen – J.R. Jacobsen, Flotum (’76 Olsen). Antrenor: Martin Olsen

România: Lobonţ – Contra, M. Rădoi (’18 Ghionea), D. Goian, Neşu – Cociş, Codrea, Fl. Lazăr, Aliuţă (’68 Moţi) – Fl. Costea, M. Niculae (’89 Fl. Bratu). Antrenor: Victor Piţurcă

Adversari

Surpriza grupei a 7-a, Lituania, a continuat şirul victoriilor din debutul acestor preliminarii pentru CM din 2010, început la Cluj, în faţa României. Aseară, elevii lui Karel Bruckner au trecut de Austria, scor 2-0, prin două reuşite ale lui Stankevicius şi Danilevicius. În celălalt joc al grupei, Henry şi Anelka i-a salvat scaunul lui Raymond Domenech, înscriind, după pauză, pentru liniştea antrenorului. Sîrbii au redus din handicap, dar nu au reuşit mai mult.

Victor Piţurcă: Am făcut un meci frumos, spectaculos!"
"Scopul nostru au fost cele 3 puncte. Mă bucur că ni l-am atins. Mi-e frică de accidentarea lui Rădoi care ar putea pierde şi meciul cu Franţa. Mă bucur că băieţii au trecut peste momentele grele după meciul cu Lituania. Am început un nou drum cu acest rezultat şi sper să ne meargă tot mai bine.

Am avut mulţi accidentaţi dar băieţii care au intrat astăzi au jucat bine, am avut o bună circulaţie a mingiei, păcat că nu am dat mai imulte goluri. Am jucat spectaculos. Scandalurile au o mare parte din vină. pentru forma naţionalei. Aceste scandaluri au apărut odată cu calificarea la Euro, iar acum sunt şi mai mari. Se pare că deranjează pe cineva performanţele.

Eu sunt atacat tot timpul. Acum aceste atacuri au început mai furibund după turneul final. Eu sunt vinovat de calificarea după opt ani. Nimeni nu vorbeşte despre victorii, se vorbeşte numai despre înfrîngeri" a spus Piţurcă la TVR1.

Ienei: "În ultimii 50 de ani România nu a avut aşa o pasă proastă"
"Acel 0-3 cu Lituania a fost dezamăgitor. Am ajuns la concluzia că suntem dependenţi de Mutu şi Chivu şi n-ar trebui. Ce se întamplă? Fără ei moare echipa României? Feroe e o echipă de divizia B în România. Nu ştiu dacă la pauză s-a analizat prima repriză,sau s-a pregătit a doua. Şi antrenorul are o oarecare responsabilitate pentru că dacă regizorul nu e bun, atunci nici piesa nu o să iasă bine. Nu e cazul să îl schimbe pe Piţurcă acum. Poate şi în vestiar nu mai e acea atmosferă bună. Când FRF cu LPF tot au nişte dispute, cum poate să meargă fotbalul românesc? Lucescu este un 'meseriaş', dar nu ştiu dacă venirea luieste o garanţie a succesului. În ultimii 50 de ani nu cred că am avut aşa o pasă proastă la echipa naţională", a spus Ienei la GSP TV.

Viorel Moldovan: "N-am văzut în viaţa mea echipă mai slabă decât Feroe!"

"Concluzia mea după acest meci: singurul lucru pozitiv sunt cele trei puncte câştigate, care ne mai ţin în viaţă.
Trebuie să strângem rândurile până la meciurile cu Franţa şi sper să ne prezentăm cu totul altfel atunci.
Eu nu am mai văzut niciodată o echipă aşa slabă precum cea a Insulelor Feroe. Ei s-au baricadat cu tot efectivul în careul propriu, totul pentru a nu primi gol. Nu este uşor să joci în faţa unei asemenea apărări aglomerate dacă eşti lent şi previzibil la construcţie. În asemenea momente trebuie să surprinzi cu o deviere sau o execuţie deosebită.
Aş minţi dacă aş spune că nu am văzut o echipă aflată în criză. Astăzi am obţinut o victorie muncită, dar chinuită. Bine că am câştigat până la urmă", a spus Moldovan la GSP TV.

Contra: "Am dat tot ce-am avut mai bun"
"O victorie muncită, o piatră de hotar dupa meciul cu Lituania, acum sper să se refacă toţi jucătorii sa batem Franţa şi să luăm o opţiune serioasă pentru calificare.
Ne aşteptam la o echipă care se aşează pe două linii. Aşa suntem noi românii, ne facem meciul greu. A fost o săptămînă grea, dar am reuşit o victorie, chinuită ce e drept. Sunt totuşi trei puncte. Îi dedicăm această victorie lui Daniel Niculae, care trece prin momente foarte grele
Eu cred ca publicul se ia dupa ce se vorbeste in jurul echipei nationale si sunt multe neadevaruri, suntem cu moralul la pamant. Am dat ceea ce am avut mai bun,dar suntem cu moralul la pamant" a spus Contra la TVR1.

Ienei: "Mircea Lucescu nu este o garanţie a schimbării"
"Dacă am ajuns să ne temem de Feroe, nu mai avem ce căuta în fotbal. Este dezamăgitor faptul că depindem mereu de Mutu şi Chivu. În evoluţia echipei de astăzi are o vina şi antrenorul, dar nu cred că Piţurcă trebuie schimbat în acest moment. Până la urmă, Mircea Lucescu nu oferă o garanţie că se va schimba ceva. E posibil totuşi ca "naţionala" să se fi plafonat, nu mai există aceeaşi atmosferă la lot ca înainte.
Nu cred că naţionala noastră este lipsită de valoare, încă mai avem şanse de califcare la Mondiale" a spus Iene la GSP TVi.

Lupescu e mulţumit: "N-am jucat rău"
"Am venit să luăm cele trei puncte şi ne-am îndeplinit obiectivul. E greu să joci cu o echipă care se apără în 20-30 de metri, şi după s-au ţinut lanţ ghinioanele de noi. Mai întâi Rădoi, apoi eliminarea lui Ghionea. Totuşi s-a jucat la o singură poartă timp de 88 de minute şi nu pot spune că am jucat prost. Poate trebuia să mai marcăm două goluri, dar e bine că am câştigat", a declarat Lupescu la Sport.ro.

În ultimii 7 ani
doar Lituania a mai bătut Insulele Feroe cu 1-0!
Echipa naţională a României a reuşit "performanţa" de a învinge amatorii din Insulele Feroe cu scorul de 1-0. astfel am egalat rezultatul învingătoarei noastre de sâmbătă, Lituania, ea fiind singura echipă care a mai marcat doar un gol în poarta portarului feroez.
Acum 7 ani, Rusia învingea în Feroe cu 1-0. De atunci şi până acum, doar echipa României şi a Lituaniei au fost incapabile să marcheze mai mult de un gol în poarta feroeză.

×
Subiecte în articol: sport feroe echipa