x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Vine Mutu în Ghencea?

Vine Mutu în Ghencea?

de Mihai Igirosanu    |    24 Iul 2008   •   00:00
Vine Mutu în Ghencea?

Ofertat de AS Roma, vedeta echipei naţionale, Adrian Mutu, a discutat pînă aseară rezilierea contractului cu Fiorentina.

TRANSFER  Briliantul, la un pas de Roma!
Ofertat de AS Roma, vedeta echipei naţionale, Adrian Mutu, a discutat pînă aseară rezilierea contractului cu Fiorentina. În cazul realizării transferului, "Briliantul" va face  deplasarea la Bucureşti, acolo unde sîmbătă seară,  de la ora 20:45, va avea loc amicalul Steaua – AS Roma.

 
Oferta oficială a Romei, aflată de marţi seară în posesia directorului sportiv al Fiorentinei, Pantaleo Corvino, este în valoare de 19 milioane de euro, pentru un transfer pe patru ani. Dacă va accepta propunerea grupării din capitala Italiei, Mutu va încasa un salariu anual net de 3,2 milioane de euro. La negocierile cu Roma, Mutu a comunicat că îşi doreşte un contract pe cinci ani. Iminenţa plecării sale la Roma este confirmată şi de faptul că Fiorentina se află deja în negocieri avansate cu  Di Natale, de la Udinese, şi cu olandezul Affelay, de la PSV.

 
DISCUŢII. Cotidianul Il Romanista dă totul ca sigur. "Mutu soseşte 99,9 la sută. Negocierile dintre cele două cluburi se pot încheia în cursul zilei de miercuri, chiar dacă Mutu spunea acum cîteva zile că şansele de a pleca de la Fiorentina sînt de 0,1 la sută", scrie Il Romanista. "Mai este nevoie de un apel telefonic din partea lui Prade pentru a negocia, iar Mutu va deveni jucătorul Romei şi, probabil, sîmbătă va juca primul său meci. La Bucureşti, contra Stelei", mai notează cotidianul. "Dacă Mutu vrea să plece este liber să o facă. Este o chestiune de bani, pe scurt, aşa a fost întotdeauna. Oferta este deja oficială", a declarat şi directorul sportiv al Fiorentinei, Pantaleo Corvino.

 

Analiză

"Mutu spunea că vrea să rămînă la Florenţa, aşa că  mi se pare ciudată această schimbare. Dacă într-adevăr Mutu va pleca la Roma,  pentru el va fi foarte greu, pentru că la Fiorentina este un lider incontestabil, în timp ce la Roma ar trebui  să convieţuiască alături de Totti, ceea ce nu e uşor"
Mircea Lucescu

 
Revoluţie
Mutu a avut ieri o zi extrem de agitată. El nu a participat la antrenamentul condus dimineaţă de Cesare Prandelli, motivul învocat fiind o răceală uşoară. Nemulţumit, antrenorul i-a cerut totuşi să se prezinte în cantonamentul de la San Pietro Sports Centre şi a ameninţat chiar cu demisia în cazul plecării lui Mutu. În timpul şedinţei de pregătire, numeroşi suporteri gălăgioşi şi-au făcut apariţia la San Pietro, înjurîndu-l pe Mutu şi cerîndu-i antrenorului Prandelli să nu părăsească echipa. După încheierea antrenamentului, directorul Pantaleo Corvino a purtat o scurtă discuţie cu atacantul român, iar seara era aşteptată o întîlnire decisivă cu preşedintele Diego Della Valle. "E adevărat. Depunem toate eforturile ca să-l luăm pe Mutu pînă se închide piaţa transferurilor", a declarat şi managerul Romei, Bruno Conti.

×
Subiecte în articol: sport mutu roma