x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Visul ar putea deveni realitate

Visul ar putea deveni realitate

17 Sep 2004   •   00:00

In prezenta a peste 3.000 de spectatori, Victor Hanescu a trecut relativ usor de austriacul Stefan Koubek, 6-2, 6-3, calificandu-se in sferturile de finala ale turneului bucurestean, unde il va intalni pe Filippo Volandri.

MIHAI IGIROSANU, CATALIN FAINISI

Cu un serviciu impecabil si lovituri foarte bine plasate, longilinul nostru tenisman s-a impus clar, dupa doar o ora, in fata unui adversar muncitor, dar cu un joc liniar si ineficient. Sansele lui de castigare a turneului au crescut astfel, dorinta organizatorilor exprimata la inceputul competitiei fiind ca trofeul sa fie ridicat de un roman.

ADVERSAR. In "sferturi", pe Hanescu il asteapta italianul Filippo Volandri (n.r. - 47 ATP Race), un specialist al zgurei, care a trecut ieri de pustiul francez Richard Gasquet (6-2, 1-6, 6-3), venit din calificari. Anul acesta, cel mai bine cotat jucator italian a obtinut primele sale performante, impunandu-se la St. Polten si jucand finala la Umag. Lovitura de baza a lui Volandri este dreapta, cu care obtine majoritatea punctelor. Fan al lui AC Milan si al echipei din orasul sau natal, Livorno, Filippo spune ca marele sau vis este sa castige turneul de la Roland Garros, unul dintre cele mai celebre din istoria tenisului mondial.

TACTICA. "Sincer, nu ma asteptam sa termin meciul asa de repede, dar am inceput mai hotarat decat in primul tur. Practic mi-au iesit toate loviturile, inclusiv «scurtele» pe care mi le-a recomandat antrenorul meu, Firicel Tomai. Se pare ca a mers tactica, l-am obosit pe Koubek", a declarat Victor Hanescu, referitor la meci.

PALMARES. Singura intalnire dintre Hanescu si Volandri a avut loc anul acesta, in sferturile de finala ale turneului de la St. Polten, tot pe zgura. Victoria i-a revenit italianului cu scorul de 6-4, 6-3. "Nu am amintiri prea placute despre acest meci, pentru ca am evoluat foarte slab. Dar chiar si asa am avut sansa sa castig primul set. Volandri este un adversar puternic, dar daca prind o zi buna pot trece de el. Publicul este o arma redutabila la Bucuresti si ma ajuta enorm. Asa s-a intamplat si in meciul de marti, cu Verdasco, cand lumea venita la arene a fost alaturi de mine", spune Victor, care si-a achizitionat recent un Opel Vectra GTS, masina urmand a ajunge in Romania peste cateva zile.

INCEPE MAGIA ASILOR

Cele patru foste glorii ale tenisului mondial alese de organizatorii turneului pentru meciurile demonstrative de la Arenele BNR au sosit ieri in Romania. Ilie Nastase (foto), argentinianul Guillermo Villas, iranianul Mansour Bahrami si francezul Cedric Pioline vor evolua in aceasta seara, de la ora 18:00, pe terenul central, in prima dintre cele trei partide-spectacol care vor incanta publicul romanesc. Descoperirea managerului Ion Tiriac, cel mai mare jucator argentinian al tuturor timpurilor, Guillermo Villas, revine dupa un an in Romania, el jucand in 2003 cu Ilie Nastase. Unul dintre cei mai iubiti jucatori francezi ai tuturor timpurilor, Cedric Pioline, este pe jumatate roman, mama sa fiind o fosta componenta de baza a nationalei de volei a Romaniei. In fine, iranianul Mansour Bahrami a fost un mare jucator de dublu si este cel mai cautat tenisman din lume pentru acest gen de evenimente. In martie 2000, Bahrami si Nastase au jucat impreuna la "Sala Ioan Kunst-Ghermanescu", meciul dintre ei strangand in batrana arena aproximativ 5.000 de spectatori. Cei patru vor mai juca vineri - dupa semifinale - si duminica, dupa finala BCR Open Romania.

ASISTENTA

Meciul dintre Hanescu si Koubek aproape ca a umplut arena centrala. Romanul a fost sustinut din loje si de cateva personalitati ale vietii politice si sportive, cum ar fi George Copos, Mircea Geoana, Otilia Badescu, Mihai Leu sau Valeriu Rachita. Organizatorii au urmarit si ei partida cu sufletul la gura, o eventuala eliminare a lui Victor Hanescu putand genera o scadere alarmanta a interesului publicului bucurestean pentru BCR Open Romania. De astazi, intrarea la Arenele BNR se va face pe baza de bilete, care costa 300.000 de lei si sunt valabile pentru ultimele trei zile ale turneului, inclusiv partidele demonstrative sustinute de Nastase, Vilas, Bahrami si Pioline.

PETRECERE

Marti seara, clubul Cabaret din zona batranului Lipscani a gazduit "Players Party", petrecerea organizata pentru destinderea participantilor la BCR Open Romania. Din cauza competitiei, dar si a frigului patrunzator care s-a lasat peste seara, evenimentul nu s-a bucurat de o prezenta prea numeroasa din partea jucatorilor sau a VIP-urilor. Partea romana, spre exemplu, a fost reprezentata doar de jucatorii Gabriel Trifu, Victor Ionita si Adrian Voinea, sosit si el in tara din Italia pentru rezolvarea unor probleme personale, dar si pentru a asista la faza superioara a turneului. Petrecerea s-a incheiat mai repede ca in anii precedenti, toata lumea retragandu-se spre case din Cabaret Club in jurul orei 1:00.
×
Subiecte în articol: sport