x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Asociație elevi: După ce că ne lasă fără transport, Florin Cîțu ne lasă fără dreptul de a protesta

Asociație elevi: După ce că ne lasă fără transport, Florin Cîțu ne lasă fără dreptul de a protesta

26 Iul 2021   •   11:48
Asociație elevi: După ce că ne lasă fără transport, Florin Cîțu ne lasă fără dreptul de a protesta
Sursa foto: Lucian Alecu

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) susține că nu a primit aprobare pentru a protesta luni în fața Casei de Cultură a Sindicatelor, cu ocazia prezenței premierului Florin Cîțu. Elevii sunt nemulțumiți de faptul că nu este decontat transportul gratuit.

„Acum aproximativ o lună, în cadrul unei ședințe de Consiliu Județean, Mihai Lupu a afirmat cu tărie faptul că nu a acordat timp de 7 luni (acum 8, se fac în curând 9) transportul gratuit al elevilor din cauza faptului că nu a primit bani de la bugetul de stat. Joi, pe 22 iulie, am participat la o dezbatere publică pe tema transportului județean. În cadrul dezbaterii, directorul economic al Consiliului Județean a continuat să sustină aceleași afirmații. Având în vedere lipsa de comunicare a decidenților, suntem nevoiți să devenim noi facilitatorii comunicării”, a declarat Ariana Dudună, președintele AEC.

Conform acesteia, luni, de la ora 17.30, în fața Casei de Cultură a Sindicatelor, cu ocazia prezenței lui Florin Cîțu, Asociația Elevilor din Constanța intenționa să protesteze, solicitând asigurarea gratuității transportului județean.

„Sâmbătă, odată cu anunțarea prezenței prim-ministrului la Constanța, am trimis o notificare către primăria Constanța și Jandarmerie cu privire la organizarea unui protest. Azi dimineață, am fost sunată și invitată la Comisia de avizare, fiindu-mi comunicat faptul că . Motivul invocat este tardivitatea anunțării protestului. Vă întreb, cum ați fi vrut să anunț mai devreme protestul, dacă sâmbătă și-a anunțat prim-ministrul prezența la Constanța?”, mai spune președintele AEC.

Conform acestuia, acțiunile autorităților arată „o degradare a democrației, îndreptându-ne către o dictatură”.

„După ce că ne lasă fără transport, Florin Cîțu ne lasă fără dreptul de a protesta și a ne exprima pașnic”, a mai spus Ariana Dudună. Ea a anunțat că AEC va depune o plângere penală pe numele primarului Vergil Chițac, „dacă va avea tupeul să ne interzică protestul pentru drepturile elevilor”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: elevi protest