x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Aur olimpic pentru Universitatea Politehnica din Bucureşti

Aur olimpic pentru Universitatea Politehnica din Bucureşti

09 Mar 2017   •   15:10
Aur olimpic pentru Universitatea Politehnica din Bucureşti

Studenţii Universităţii Politehnica din Bucuretişti au obţinut 3 medalii de aur şi 3 medalii de argint la cea de a-XI-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică-SEEMOUS 2017(South Eastern European Mathematical Olympiad for University Students), ce s-a desfăşurat anul acesta, în perioada 28 februarie-5 martie, la Ohrid, în Macedonia.

 

La startul competiţiei internaţionale, anul acesta s-au aliniat 84 de studenţi din 18 universităţi din Bulgaria, Grecia, Turkmenistan, Argentina şi România, echipa Universităţii Politehnica Bucureşti fiind formată din studenţi aflaţi în primii doi ani de studiu la Facultăţile Automatică şi Calculatoare şi Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor, fiind coordonaţi de către prof.univ.dr. Ioana Luca (Leader) şi asist.univ. Alexandru Negrescu  (Deputy Leader), ambii de la Departamentul  Metode şi Modele Matematice din cadrul facultăţii de “Științe Aplicate”.

De remarcat este şi faptul că, pe lângă cele şase medalii obţinute, echipa Universităţii Politehnica din Bucuretişti a obţinut, prin studentul din anul II al  Facultăţii de Automatică şi Calculatoare,  Emanuel Necula, medalia de aur, dar şi punctajul maxim înregistrat în concurs. Astfel, Emanuel Necula repetă performanţa atinsă la ediţia din 2016 a SEEMOUS, când competiţia a fost organizată în localitatea Protaras din Cipru.

 De asemenea, studenţii din anul I ai facultăţilor Automatică şi Calculatoare şi Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor, Sebastian Cojocaru, respectiv Alexandru Brătei au obţinut aurul. Alţi trei studenţi aflaţi în primii doi ani de studiu la Facultatea de Automatică şi Calculatoare ,Cristian Pavel, Amir Zamfiratos şi Iustin Sirbu au obţinut medalii de argint.

SEEMOUS este un concurs cu participare internațională organizat de către Societatea Matematică din Sud-Estul Europei și care se adresează studenților din primii doi ani de studiu. La ediţia din 2016, Universitatea Politehnica din Bucureşti a obţinut o medalie de aur şi patru medalii de argint.

×
Subiecte în articol: Universitatea Politehnica