x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Cîmpeanu: Concursul de admitere a fost o cerere de mulți ani a colegiilor

Cîmpeanu: Concursul de admitere a fost o cerere de mulți ani a colegiilor

28 Iul 2022   •   22:05
Cîmpeanu: Concursul de admitere a fost o cerere de mulți ani a colegiilor

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu susține că introducerea concursului de admitere la colegiile naționale este o cerere a acestor instituții de mai mulți ani.

„Tocmai ce am încheiat o dezbatere cu 211 reprezentanți, directori, ai celor 211 colegii naționale. Concursul propriu de admitere a fost o cerere repetată de mulți ani a colegiilor centenare, a acelor colegii care au demonstrat că pot să facă performanță, care solicită să selecteze printr-un concurs propriu elevii”, a declarat ministrul Educației, joi seara, la Antena 3.

Acesta a spus că esența noului pachet legislativ din învățământ este una singură: „trebuie să îmbinăm excelența și echitatea. Excelența poate fi făcută în aceste colegii naționale”.

El a dat ca exemplu un liceu privat ai cărui elevi au obținut rezultate foarte bune la olimpiadele internaționale, care adună elevi cu rezultate bune din țară și îi sprijină pentru a obține performanță. Sorin Cîmpeanu susține că acest exemplu trebuie urmat.

Ministrul Educației susține că aceste concursuri de admitere la colegii vor avea loc înaintea Evaluării Naționale.

„Concursul propriu de admitere trebuie să se finalizeze înainte de Evaluarea Națională. O șansă în plus, nu ia din șansele existente, dă o șansă în plus celor care vor să demonstreze excelența. Până la 90% din locuri înseamnă că lăsăm decizia la nivelul școlii de a avea 60 sau 70 sau 50% din locuri. Au posibilitatea să scoată la concursul propiu până la 90% din locuri”, a adăugat Cîmpeanu.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: sorin cimpeanu