x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Cum vor fi testate cadrele medicale și didactice nevaccinate

Cum vor fi testate cadrele medicale și didactice nevaccinate

20 Aug 2021   •   12:45
Cum vor fi testate cadrele medicale și didactice nevaccinate

Cadrele medicale nevaccinate vor fi testate, cel mai probabil, prin folosirea fondurilor din sporurile personalului, iar cele din învățământ vor fi testate la fiecare 72 de ore, au declarat, vineri, Ioana Mihăilă și Sorin Cîmpeanu.

Întrebată cum va fi testat personalul medical nevaccinat, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă a spus că au fost mai multe ipoteze de lucru.

„Acum ne îndreptăm spre acea posibilitate în care testarea să fie efectuată în unitatea sanitară, iar costurile testelor să fie suportat din fondul de sporuri al personalului medical care nu este vaccinat. Aceasta este ipoteza cu care lucrăm acum, este în lucru la nivelul MS propunerea de proiect legislativ, dar este evident că pentru a avea varianta finală, ea va trebui validată de Ministerul Muncii, Ministerul Justiției și de celelalte ministere implicate în procesul de avizare”, a spus Mihăilă.

La rândul său, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus că în privința cadrelor didactice este un acces nediscriminatoriu în școli până la pragul de 6 la mie.

„Peste acest prag, pentru acei colegi profesori care au avut posibilitatea să se vaccineze și nu s-au vaccinat, precum și pentru acei colegi profesori care nu au trecut prin boală și nici nu s-au vaccinat va exista posibilitatea testării la fiecare 72 de ore. Dacă nici nu s-au vaccinat , nici nu doresc să se testeze, testarea fiind asigurată de DSP, va trebui să nu mai oferim avantajul posibilității de predare fizică acelor colegi”, a spus Cîmpeanu.

Întrebat dacă acei dascăli vor fi concediați, Cîmpeanu a spus că „nu concediați. Până la coborârea ratei de infectare sub 6 la mie să se odihnească puțin”.

Mediafax

×
Subiecte în articol: teste cadre medicale cadre didactice