x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie O echipă de la Liceul de Informatică București, premiată la concursul ImagineEU organizat de CE

O echipă de la Liceul de Informatică București, premiată la concursul ImagineEU organizat de CE

de Redacția Jurnalul    |    22 Mar 2024   •   20:45
O echipă de la Liceul de Informatică București, premiată la concursul ImagineEU organizat de CE

O echipă de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București a fost premiată la concursul de videoclipuri ImagineEU, organizat de Comisia Europeană.

Comisia Europeană a decernat premiile din cadrul concursului ImagineEU pentru școlile din învățământul secundar. Trei echipe din Franța, Italia și România au fost premiate în cadrul unei ceremonii desfășurate la sediul central al Comisiei Europene.

Participanții la concurs au fost invitați să vină cu idei care ar putea fi benefice cetățenilor din întreaga UE, reflectând esența ”Inițiativei cetățenești europene”. Concursul a stârnit interes din partea elevilor din UE, în total fiind înscrise peste 400 de videoclipuri.

Una dintre cele trei echipe câștigătoare este alcătuită din 7 elevi de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București: Echipa a concurat cu „Platforma clubului de dezbatere rEUniON” – un mediu structurat destinat discuțiilor cu privire la Uniunea Europeană, promovând o înțelegere mai aprofundată a politicilor, provocărilor și impactului acesteia.

”Conceptul nostru și videoclipul câștigător, Platforma clubului de dezbatere rEUniON, este mai mult decât o idee. Este o credință care trebuie transformată în realitate. Știm că putem face acest lucru cu sprijinul Uniunii Europene. Vrem să felicităm toate echipele participante pentru efortul lor deosebit pe tot parcursul primei și celei de-a doua etape a acestui concurs european și le invităm să se alăture Platformei rEUniON încă din momentul în care aceasta va fi lansată. Suntem mândri că suntem europeni și știm că, fără îndoială, comunicarea internațională în rândul tuturor elevilor europeni este cea mai bună cale de urmat, către o Uniune Europeană echilibrată, sigură și unită”, a arătat echipa elevilor de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București.

 

(sursa: Mediafax)

×