x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Elevii acuză ministrul Educației că le taie gratuitatea la transportul cu tramvaiul

Elevii acuză ministrul Educației că le taie gratuitatea la transportul cu tramvaiul

de Redacția Jurnalul    |    30 Aug 2023   •   17:45
Elevii acuză ministrul Educației că le taie gratuitatea la transportul cu tramvaiul

Asociația Elevilor din Constanța o acuză pe Ligia Deca, ministrul Educației, că taie gratuitatea de care beneficiază elevii la transportul cu tramvaiul.

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) a transmis un comunicat de presă prin intermediul căruia „se arată revoltată față de tăierea gratuității elevilor la transportul cu tramvaiul și solicită de urgență modificarea proiectului Hotărârii de Guvern ce reglementează transportul elevilor”.

Potrivit AEC, luni a fost publicat Proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea Normelor metodologice privind acordarea facilităţilor de transport pentru elevi, pe site-ul Ministerului Educației. În cadrul proiectului, este reglementată strict gratuitatea la transportul local rutier, gratuitatea la tramvai fiind astfel tăiată.

„Elevii din orașe care au o rețea de tramvaie nu vor putea să le folosească în mod gratuit, fiind nevoiți să folosească alte mijloace de transport. Restrângerea dreptului la gratuite pe transportul local vine după ce, la nivelul Legii Învățământului Preuniversitar, dreptul la gratuitatea transportului local a fost reglementat fără a specifica tipul de transport.Considerăm că această reglementare încalcă prevederile Legii învățământului preuniversitar, adăugând la lege și limitând drepturile elevilor. Mai mult, considerăm iresponsabilă atitudinea negativă a Ministerului Educației față de tramvaie și dorința de a derscuraja folosirea acestui mijloc de transport, deși acesta are un impact pozitiv asupra mediului”, susține AEC.

Elevii îi solicită Ministerului Educației „să oprească încălcarea drepturilor elevilor și să asigure gratuitatea transportului cu tramvaiul”.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: elevi gratuitate