x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie România a obținut o medalie de aur, patru de argint și o una de bronz la Olimpiada de Matematică

România a obținut o medalie de aur, patru de argint și o una de bronz la Olimpiada de Matematică

de Redacția Jurnalul    |    20 Iul 2024   •   17:20
România a obținut o medalie de aur, patru de argint și o una de bronz la Olimpiada de Matematică

România a obținut o medalie de aur, patru de argint și o una de bronz la Olimpiada Internațională de Matematică, organizată la Bath, Marea Britanie, transmite, sâmbătă, Ministerul Educației

„România a obținut o medalie de aur, patru medalii de argint și o medalie de bronz la Olimpiada Internațională de Matematică! În perioada 11-22 iulie 2024 s-a desfășurat a 65-a Olimpiadă Internațională de Matematică, organizată la Bath, Marea Britanie”, potrivit Ministerului Educației.

Rezultatele obținute de cei șase elevi din echipa României sunt:
Medalie de aur: Pavel Ciurea de la Liceul Internațional de Informatică București.
Medalii de argint: Andrei Vila, David-Andrei Anghel, Vlad-Titus Spǎtaru de la Liceul Internațional de Informatică București şi Andrei-Giovani Chiriță de la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” București.
Medalie de bronz: Aida Mitroi de la Liceul Internațional de Informatică București.

„Delegația României a fost coordonată de conf. univ. dr. Cătălin-Liviu Gherghe de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București (Leader), lect. univ. dr. Mihai Chiș de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității de Vest din Timișoara (Deputy Leader) și de Lucian Țurea, Societatea de Științe Matematice din România. Felicitări echipei României pentru rezultatele obținute”, se arată în finalul comunicatului.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: elevi olimpiada matematica