x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie FRAUDĂ în stil mare la Bacalaureat! Subiectele și rezolvările au fost postate pe Facebook

FRAUDĂ în stil mare la Bacalaureat! Subiectele și rezolvările au fost postate pe Facebook

de Alice Petrescu    |    18 Aug 2021   •   14:30
FRAUDĂ în stil mare la Bacalaureat! Subiectele și rezolvările au fost postate pe Facebook

 Zeci de elevi au fost eliminați din examenul de Bacalaureat pentru fraudă, după ce au copiat rezolvările subiectelor de pe un site de socializare. 

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a declarat in exclusivitate pentru  Antena 3, că este vorba despre o fraudă care s-a derulat la licee din cinci judeţe. In plus, acesta a precizat că sunt anchetaţi şi profesorii supraveghetori din clasele unde s-a copiat.

In această dimineaţă ar fi fost postate pe un grup numit „Bacalaureat 2021-2022” de pe Facebook subiectele primite de absolvenţii de liceu la examenul de Bacalaureat, dar şi rezolvările acestora. Elevii de liceu au postat poze cu subiectele pe care le-au primit şi au solicitat de la ceilalţi membri ai grupului o rezolvare.

„Sunt cinci săli de clasă, în cinci licee din cinci judeţe diferite: un liceu din Brăila, din Braşov, din Gorj, din Dolj. Cunoaştem aceste licee, cunoaştem sălile de clasă, se identifică inclusiv poziţia elevilor şi cu siguranţă vor fi eliminaţi din examen şi vor avea o interdicţie de a se mai prezenta un timp,  a spus ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. 

In cursul zilei de astazi, polițiștii din Brașov au demarat o anchetă dupa ce au fost sesizați că în mediul online, pe un site de socializare, ar fi fost postate două fotografii conținând subiectele la disciplina „Anatomie" din cadrul examenului de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2021. Fotografiile ar fi fost realizate în timpul examenului. Și la Gorj a fost o situație asemănătoare, cu subiectele la disciplina „Geografie”.

„În cauză a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice, dosar instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov în care se va propune solutie legala la finalizarea anchetei”, au transmis reprezentanții Poliției Brașov.

Și în Gorj se face anchetă după ce polițiști din cadrul Poliției municipiului Târgu Jiu au fost sesizați de către președintele Comisiei de Examinare a Bacalaureatului că în timpul probei de Geografie, din cadrul examenului de bacalaureat, susținută la un liceu din Târgu Jiu, un tânăr de 23 de ani, din orașul Tismana, a fotografiat cu telefonul mobil subiectele de concurs, apoi le-a direcționat unei alte persoane.

Și în acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de divulgare de informații secrete de serviciu sau nepublice.

 

×
Subiecte în articol: bacalaureat frauda subiecte facebook