x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Ministerul Sănătății a anunțat în ce condiții va fi organizat examenul de rezidențiat

Ministerul Sănătății a anunțat în ce condiții va fi organizat examenul de rezidențiat

19 Noi 2021   •   11:10
Ministerul Sănătății a anunțat în ce condiții va fi organizat examenul de rezidențiat

Ministerul Sănătății anunță că va organiza concursul de intrare în Rezidențiat în data de 21 noiembrie. Și în acest an, concursul se va desfășura în condiții speciale, provocate de pandemie.

Potrivit Ministerului Sănătății, 12.564 candidați s-au înscris la concursul de rezidențiat. Aceștia vor concura pe 6.311 locuri și posturi pe cele 3 domenii de pregătire. Sunt 3.942 locuri și posturi pentru domeniul medicină, 1.190 de locuri pentru medicină dentară, 1.087 locuri pentru farmacie și 92 de locuri pentru ministerele cu rețea sanitară proprie.

„Este un număr record de participanți, mai mare chiar și față de anul trecut și vom lua, împreună cu universitățile de medicină și farmacie, toate măsurile pentru organizarea eficientă în contextul epidemiologic actual. În luna octombrie a.c. am suplimentat cu 439 cifra pentru Rezidențiat. Urez succes tuturor participanților la concurs și îi asigur de tot suportul meu”, a declarat Cseke Attila, ministrul Sănătății

Pentru domeniul medicină, Ministerul Sănătății are posibilitatea să suplimenteze locurile în situația în care numărul candidaților promovați este mai mare decât cifra de şcolarizare.

La fel ca în anii trecuți, concursul se va desfășura în șase centre universitare: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara, după aceeași metodologie, pe o durată de patru ore, sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări.

Din cauza pandemiei, vor fi impuse măsuri igienico-sanitare pentru protejarea candidaților, dar și a personalului implicat în organizare. Măsurile sunt purtarea obligatorie a măștii medicale pe durata desfășurării examenului, circuite distincte pentru intrarea/ieșirea din sălile de concurs, măsurarea temperaturii la intrarea în săli, asigurarea dezinfectanților pentru mâini și suprafețe, alocarea unui număr mai mare de săli de concurs pentru asigurarea distanțării fizice și organizarea unor săli speciale pentru candidații cu temperatură.

Ministerul Sănătății mai anunță că intrarea în „clădirea de concurs este permis doar candidaților care fac dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, celor care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ calificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, efectuat de un furnizor de servicii medicale autorizat, respectiv candidaților care fac dovada că se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară infectării cu SARS-CoV-2.”

Dovada vaccinării, testării sau trecerii prin boală pentru cetățenii UE se realizează prin intermediul certificatului digital al UE privind COVID care va fi verificat la intrarea în clădire. În cazul cetățenilor din afara UE, dovada va fi prezentată prin intermediul documentului de vaccinare emis de unitatea sanitară unde a fost administrat vaccinul sau, după caz, prin intermediul actului care atestă trecerea prin boală prezentat în limba țării respective și în limba engleză.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: examen rezidenţiat