x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Nicolae Ciucă despre studenții care învață în stăinătate: Avem o temere legată de revenirea acasă

Nicolae Ciucă despre studenții care învață în stăinătate: Avem o temere legată de revenirea acasă

24 Aug 2022   •   10:14
Nicolae Ciucă despre studenții care învață în stăinătate: Avem o temere legată de revenirea acasă

Premierul Nicolae Ciucă a spus că este mândru de studenții care învață în străinătate, dar că există o temere legată de revenirea lor acasă.

El a vorbit, astăzi, la cea de-a doua ediție a Forumului Studenților Români de Pretutindeni despre rezultatele elevilor români din această vară și despre tinerii cu rezultate de excepție.

„Am avut o vară în care ne-am bucurat foarte mult de rezultatele pe care elevii români le-au obținut la concursurile și olimpiadele la care au participat și împreună cu domnul ministru Cîmpeanu am reușit să identificăm și am reușit să începem acele modificări prin care cu adevărat să recunoaștem acest nivel excepțional pe care tinerii din România au reușit să-l demonstreze atât în țară, dar și în afara țării. Dumneavoastră faceți parte din acest element căruia nouă ne place să-i spunem excepțional de reprezentare, desfășurându-vă activitatea, studiind în diverse universități din Europa și din lume”, le-a spus studenților Nicolae Ciucă.

Acesta susține că există o temere legată de întoarcerea studenților acasă.

„Pe de-o parte, ne bucurăm foarte mult și suntem mândri de reușita dumneavoastră, pe de altă parte avem acea temere legată de revenirea dumneavoastră acasă. Pentru că oricât de mult ne-am strădui să dezvoltăm proiecte, să punem în practică programe, toare acestea au coerență și punct final doar prin oameni, oameni care atunci când avem nevoie de ei din păcate câteodată trebuie să-i căutăm destul de bine pentru a putea să ne atingem nivelul de ambiție și să facem în așa fel încât să atingem standarde, așa cum dumneavoastră le întâlniți astăzi în universitățile în care vă desfășurați activitatea”, a adăugat Nicolae Ciucă.

×
Subiecte în articol: nicolae ciuca studenţi