x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Președintele Federației Părinților: Este nevoie de educație sexuală, dar predată de profesioniști

Președintele Federației Părinților: Este nevoie de educație sexuală, dar predată de profesioniști

16 Iun 2020   •   17:54
Președintele Federației Părinților: Este nevoie de educație sexuală, dar predată de profesioniști

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi, Iulian Cristache, susține că elevii au nevoie de educație sexuală, deși termenul nu este „adecvat”. El spune că aceste noțiuni trebuie predate de profesioniști, nu de profesori de sport sau matematică.

Președintele Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi, Iulian Cristache, susține că proiectul adoptat de parlamentari, care privește educația sanitară în școli, nu era necesar, pentru că în curriculă există deja un astfel de program.

„Avem un opţional care se numeşte educaţie pentru sănătate, de peste 10 ani, şi care nu este adus la cunoştinţa părinţilor. Nu e adus la cunoştinţa părinţilor nu pentru că nu ar avea cine să îl predea, ci pentru că domnii directori nu vor să le aducă la cunştinţă, astfel încât au posibilitatea să completeze nişte norme didactice ale profesorilor de alte discipline”, a spus Cristache.

Potrivit acestuia, educația sexuală este necesară, deși termenul nu este adecvat.

„Avem nevoie de educaţie sexuală, la ciclul gimnazial, cu o curriculă adaptată în funcţie de vârstă, adaptată şi predată de către profesionişti, pentru că avem situaţii când nu avem profesionişti, şi nu de către profesorul de sport, de matematică. (...) Mi se pare un pic cam mult să-mi spui că vii cu o disciplină cu denumirea . La ciclul primar, putem vorbi despre educaţie despre sănătate, astfel încât copiii să fie învăţaţi cum să îşi igienizeze corpul”, a mai spus președintele Federației Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi.

Acesta admite că, atâta timp cât elevii sunt minori, este nevoie de acordul părinților.

Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, la începutul lunii iunie, proiectul care prevede predarea Educaţiei sexuale în şcoli. Proiectul a fost votat cu modificările aduse în comisia pentru muncă, astfel încât predarea să se facă doar cu acordul părinţilor.

Expresia „educaţie sexuală” a fost înlocuită cu „educaţie sanitară”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: educatie sexuala federatia parintilor