x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Simulare Evaluare Naţională şi BAC 2023. Pe ce dată sunt programate testele

Simulare Evaluare Naţională şi BAC 2023. Pe ce dată sunt programate testele

de Redacția Jurnalul    |    25 Ian 2023   •   16:00
Simulare Evaluare Naţională şi BAC 2023. Pe ce dată sunt programate testele
Sursa foto: Lucian Alecu

Ordinul privind organizarea simulării Evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și a simulării probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat, în anul școlar 2022 - 2023 a fost arpobat de Ministerul Educației și trimis spre publicare în Monitorul Oficial.

Astfel, potrivit ordinului, simularea Evaluării naționale este programată în 20 martie la Limba și literatura română, 21 martie la Matematică, 22 martie la Limba și literatura maternă, iar în 29 martie este prevăzută comunicarea rezultatelor.

Simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat se va desfășura în perioada 27 martie-6 aprilie: 27 martie- Limba și literatura română, 28 martie- proba obligatorie a profilului, 29 martie- proba la alegere a profilului și a specializării, 30 martie- Limba și literatura maternă, iar comunicarea rezultatelor se va face în 6 aprilie.

Rezultatele obținute de elevi la simularea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și la simularea probelor scrise ale examenului național de bacalaureat, în anul școlar 2022 – 2023, sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Ministerul precizează că notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog, decât la solicitarea scrisă a elevului.

Desfășurarea simulării Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și a simulării probelor scrise ale examenului național de bacalaureat, în anul școlar 2022 – 2023, se realizează în baza unei proceduri care va fi comunicată inspectoratelor școlare.

(sursa: Mediafax)

×